Τι πρέπει να προσέξουμε στις πασχαλινές αγορές μας

Tα 10 πιο περίεργα πασχαλινά έθιμα στον κόσμο!

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά έχουν την τιμητική τους για τα παιδιά. Τι πρέπει να προσέξεις όμως αγοράζοντας τέτοια είδη για να αποφύγεις τα δυσάρεστα ατυχήματα;

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών σε ενημερώνει για το τι πρέπει να προσέξεις αγοράζοντας τη  λαμπάδα του παιδιού και το πασχαλινό του αβγό για να περάσεις ένα ήρεμο Πάσχα!

-Προσέχουμε ιδιαίτερα τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους, με συνωστισμό, κρατάμε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας. Έχουμε τα παιδιά μας υπό την άμεση επιτήρησή, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες με εύφλεκτα υλικά.

-Η διακόσμηση των λαμπάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Τα παιχνίδια που διακοσμούν τις λαμπάδες πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για τα παιχνίδια. Όμως, και πάλι, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί τα παιχνίδια πάνω στις λαμπάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη φλόγα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά.

-Τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα. Αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.