27/07/2024

Τι είπε η Μέρκελ για το εκλογικό αποτέλεσμα και το δημοσιονομικό σύμφωνο

0

Τι είπε η Μέρκελ για το εκλογικό αποτέλεσμα και το δημοσιονομικό σύμφωνο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας από το Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον δύσκολο όπως τον χαρακτήρισε δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η Ελλάδα. Η Ευρώπη είπε, βρίσκεται εν αναμονή του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Προσδοκία είναι μια κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό έτσι ώστε από την επόμενη κιόλας μέρα, να εφαρμοστούν τα μέτρα.

“Το δημοσιονομικό σύμφωνο έχει συμφωνηθεί και πρέπει να προχωρήσει. Δεν θα δεχτούμε επαναδιαπραγμάτευση”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικής σημασίας η εφαρμογή του μνημονίου από την Ελλάδα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

“Η ευθύνη βρίσκεται στους ώμους αυτών που εξέλεξε ο ελληνικός λαός” δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό, κυρίαρχο κράτος. Οι πολίτες της ψήφισαν και εξέλεξαν αυτούς που θα αναλάβουν την ευθύνη της χώρας” ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι τα ευρωπαϊκά όργανα και το Eurogroup έχουν επανειλημμένως επισημάνει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα.

“Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Αλταφάζ και πρόσθεσε: “Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα κράτη μέλη και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Όμως η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη”.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *