Τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων 23 5 2012

0

Τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων 23 5 2012

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σε συνέχεια του διακοπέντος Συμβουλίου, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σήμερα.

Το θέμα που ξεχώρισε ήταν το πρώτο της σημερινής συνεδρίασης :

” Περί της χορηγηθείσας στη MOTOR OIL (ΕΛΛΑΣ) – Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. άδειας μηχανολογικής επέκτασης στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της με την προσθήκη (8) νέων δεξαμενών.”  

Και μόνο η διατύπωση επιβεβαίωσε την ματαιότητα της συζήτησης και το χάσιμο χρόνου. Επεξηγώ: “…χορηγηθείσας…” που σημαίνει ότι ήδη έχει χορηγηθεί η επέκταση και η προσθήκη δεξαμενών, άρα..τι να συζητιέται.

Βέβαια ο κος Λόης αναφερόμενος σε άλλους είπε ότι διυλίζουν τον κώνωπα.
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι εν προκειμένω τι έκαναν;

Εύστοχα ο κ Πετρίτσης παρατήρησε ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια διαδικασία περαιωμένη, οπότε είναι εκ του περισσού να μιλάμε για τα προτερήματα και τα ελαττώματα μιας τέτοιας μονάδας. Μόνο με την ολοκλήρωση του ΓΠΣ, εφόσον μια περιοχή δεν είναι χαρακτηρισμένη ως βιομηχανική περιοχή μόνο τότε θα μπορεί να απαγορευτεί η όποια επέκταση, κάτι που πρότεινε νωρίτερα ο κ Δ. Στάμου.

Ο κ Παύλου χαρακτήρισε το θέμα πρόκληση θεωρώντας ότι αυτή η συζήτηση είναι καθαρά αφορμή για λαϊκισμό, 2 χρόνια τώρα δεν λαμβάνεται καν υπόψη η γνωμοδότηση του κάθε Δήμου για μια επένδυση που γίνεται στην περιοχή του. Κι ενώ περάσαμε το θέμα του Soussaki Logistics τώρα θυμηθήκαμε να βγάλουμε ψηφίσματα.

Ο κ Νικολάου συνέταξε και  ανέγνωσε σχετικό ψήφισμα με το οποίο δήλωναν την αντίθεση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου. Το ψήφισαν κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι: κκ Παύλου, Πετρίτσης, Πέρας, Φίλης.

Σε τι χρησιμεύει το ψήφισμα;

Θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν τέτοιες εγκαταστάσεις!

Περιμένουμε να δούμε αυτό που σημείωσε ο κ Παύλου :”…να φέρουν το αποτέλεσμα του ψηφίσματος”

Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες μάλλον θα συνετίσουν τους επενδυτές και δε θα γίνει άλλη κίνηση υποβάθμισης των Αγ. Θεοδώρων, ε δεν έμεινε και τίποτε άλλο να υποβαθμιστεί, τα υπόλοιπα μπήκαν στις ράγες τους και πήραν το δρόμο τους.
Πήρε σειρά και το Λουτράκι με Ανεμογεννήτριες κα 

Γενικά επεκράτησε η άποψη ότι η κακιά Motor Oil έχει καταστρέψει τους Αγ. Θεοδώρους και ότι στο μέλλον δε θα πρέπει να επιτρέψουν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν.

Μόνο που το σήμερα είναι το αύριο πριν γίνει χθες και χθες κάποιος το επέτρεψε, κάποιος εγκρίνει την επέκταση και κάνει λόγο για το μέλλον. Εδώ θα είμαστε για να δούμε στο μέλλον να διατρανώνουν τη δυσαρέσκεια και να κουνάνε επικριτικά το κεφάλι οι άμοιροι ευθυνών. Όσο για την επαιτεία, πάλι θα τη δέχονται με ντροπή ακόμα και εκείνοι που την καταδικάζουν μεγαλόφωνα. Άρα τι να το κάνουμε που κάποιοι πράττουν ή ανέχονται τα όσα συμβαίνουν και μετά βγαίνουν και διατρανώνουν την αντίθεση και δυσαρέσκειά τους;
Υποκρισία, υποτιμιτική ακόμα και για την μέση νοημοσύνη .

Παρενθετικά σημειώνουμε και κάτι άλλο ενδιαφέρον:

Παρότι ανήκει στην παράταξη του κου Δημάρχου, ο κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κράτησε τον λόγο του. Έτσι έφερε το θέμα της χρηματοοικονομικής μελέτης του κολυμβητηρίου η οποία θα στοιχίσει 7.400 ευρώ και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό κατόπιν μερικής αναμόρφωσης που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, απέχοντος του κ Παύλου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *