19/04/2024

Την ερχόμενη Τρίτη Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2013. [Video] Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

0

Την ερχόμενη Τρίτη Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2013. [Video] Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΜικρογραφίαΣτις 28 2 2013 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έτους 2013 για να καταρτιστεί κατόπιν ο προϋπολογισμός του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έτους 2013.

Συμπέρασμα 1: Όλοι θέλουν χρήματα

Συμπέρασμα 2: Όλοι θέλουν το καλό του τόπου

Συμπέρασμα 3: Η Δημοτική αρχή θέλει το καλό του τόπου και θέλει να δώσει χρήματα, αλλά πετυχαίνει και το πρώτο και το δεύτερο μόνο μέσα στα όρια του εφικτού, φταίει πάντα εκείνο το ραβδάκι που λείπει και δεν της το επιτρέπει.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Γλυκοφρύδης μιλώντας για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης είπε πως τα εικονικά χρήματα είναι πολύ λίγα και τα πραγματικά ακόμα λιγότερα.
Η πρόβλεψη για τα έσοδα ορίζεται να είναι γύρω στο 30 % αυξημένα σε σχέση με τα πραγματικά έσοδα του 2012, γύρω στα 17 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πάρα πολύ αισιόδοξη η πρόβλεψη να έχουμε αύξηση στα έσοδα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχει μείωση.

Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού το ύψος του οποίου φτάνει στα 34 εκατομμύρια δε θα εκτελεστεί, επειδή φέτος για πρώτη φορά ο νομοθέτης δεν επιτρέπει τα χρέη προς το Δήμο (11 εκ) να τα μετατρέψουν και σε αντίστοιχα έξοδα. Έχει προβλεφθεί ένα σύνολο δαπανών που θα υλοποιηθούν ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά. Αναγκάστηκαν να προβούν στην περικοπή πολλών δαπανών και στο να μην υπάρξει τεχνικό πρόγραμμα το 2013.

Η τρόικα του LTO ζήτησε περισσότερα χρήματα από τις 30.000 ευρώ προκειμένου να πετύχει την πραγματική προβολή του Λουτρακίου ως τουριστικού προορισμού. Ο Πρόεδρος του LTO είδε με θετική ματιά την κρίση, ως αφορμή για νοικοκύρεμα. Επίσης παρατήρησε ότι δεν φαίνονται τα έσοδα του κολυμβητηρίου, αλλά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών απάντησε βιαστικά ότι δεν προβλέπεται επειδή δεν έχει υπάρξει κανονιστική απόφαση του ΔΣ που να ορίζει τα τέλη χρήσης του κολυμβητηρίου.

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι η βασικότερη αγορά που μας κρατάει είναι η Ρωσία, εμείς πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί πουλώντας τουρισμό, αναφέρθηκε και στους ανασταλτικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του τουρισμού. Το ποσό των 30 000 ευρώ είναι πολύ λίγο σύμφωνα με τον κ Παπά, έτσι ζήτησε μια “υπόσχεση” για αύξηση ποσού. Σε αυτό ο Δήμαρχος  έθεσε ως ρητορικό ερώτημα αν είναι μόνο τα χρήματα που θα βάλει ο Δήμος  που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του Τουρισμού και πόσοι επαγγελματίες στήριξαν οικονομικά και πίστεψαν στον LTO. Όλα παίζουν ρόλο και η καθαριότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών των εμπλεκομένων στον τουρισμό.

Ο κ Γλυκοφρύδης τόνισε ότι έγιναν περικοπές ακόμα και από θέσεις εργασίας στα ανταποδοτικά, συγκεκριμένα πχ στην καθαριότητα. Ο Δήμαρχος σε αυτό συμπλήρωσε ότι σχεδόν σε όλους τους κωδικούς υπήρξαν περικοπές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουν να τιμωρήσουν κάποιον, απλώς υπάρχει σημαντική στενότητα.

Τον λόγο πήρε και ο κ Δ. Σακελλάρης μιλώντας για θέματα της διοργάνωσης των Θωδείων.

Ενδιαφέρον σημείο είναι εκεί που κάτοικος – οικιστής ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση την πρωτοποριακή τακτική της εποχής Σκυλίτση στον Πειραιά που είχε δώσει καροτσάκια με λουλούδια στους οδοκαθαριστές πράγμα που προσέλκυσε κόσμο. Κ Μουζάκη να μια καλή ιδέα να γράψετε ιστορία! Αλλά αφού σας πρόλαβε ο κ Σκυλίτσης εσείς σκεφτείτε κάτι άλλο.

Ο εν λόγω οικιστής επίσης εκθείασε το Σπα Λουτρακίου και την ανάγκη διαφήμισής του. Μίλησε και γενικότερα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα.

Εκεί ήταν που ο κ Παπαγεωργίου βρήκε καλή ιδέα το να δημοπρατηθούν κάποιες παραλίες και να δοθούν σε ιδιώτες!!!

Ο κ Αλεξίου εκπροσωπώντας τον σύλλογο εργατοϋπαλλήλων εστίασε στο κοινωνικό πρόβλημα με την ανεργία να αναμένεται να ανέβει στο 37% μέσα στην κρίση και προέτρεψε τη Δημοτική αρχή να εστιάσει στην κοινωνική πολιτική.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των βοθρολυμάτων ξεκαθαρίζοντας ότι η ένταξη του Βιολογικού σε ειδικό πρόγραμμα είναι η μόνη λύση για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα της μόλυνσης.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το Προσχέδιο Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων 2013

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9nEwnl3AOPQ]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *