27/05/2024

Τα 15 από τα ακριβότερα domains όλων των εποχών

0

Τα 15 από τα ακριβότερα domains όλων των εποχών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα κατά τη δημιουργία ενός web site είναι η εύρεση του…

ονόματός του. Όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, τα καλύτερα ονόματα είναι”πιασμένα” εδώ και πολύ καιρό, έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εταιρείες που θέλουν
ένα συγκεκριμένο όνομα για το domain τους, πληρώνουν αρκετά χρήματα ώστε να το αποκτήσουν από τον κάτοχό του.

Παρακάτω, θα βρείτε μία λίστα με τα 15 πιο ακριβά domains στον κόσμο, εκείνα δηλαδή που κόστισαν τα περισσότερα χρήματα για να αγοραστούν. Για να δούμε ποια είναι…

15 & 14. Korea.com and SEO.com

Το πρώτο είναι το πιο ακριβό domain στη χώρα και έχει αγοραστεί τον Ιανουάριο του 2000, έναντι 5 εκατ. δολαρίων. Το δεύτερο αγοράστηκε με το ίδιο ποσό από την WashingtonVC το 2007.

13. Toys.com

Αγοράστηκε από κατάστημα λιανικής παιχνιδιών ToysRUS το Μάρτιο του 2009, έναντι 5,1 εκατ. δολαρίων.

11 & 12. Casino.com and Slots.com

Οι αγοραστές τους ξόδεψαν 5,5 εκατ. δολάρια, το 2003 και το 2010, αντίστοιχα.

10. Beer.com

Πρόκειται για ένα domain που αγοράστηκε το 2006, έναντι 7 εκατ. δολαρίων. Παρά το “ενδιαφέρον” όνομά του, ωστόσο, ακόμη και σήμερα η ιστοσελίδα του παραμένει κενή.

9 & 8. Business.com and Diamond.com

Και τα δύο πωλήθηκαν έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων.

7. Fb.com

Όπως μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε από το όνομα, πρόκειται για ένα domain που αγοράστηκε από το Facebook έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων το 2010. Αυτό έγινε για λόγους “προστασίας” του ονόματος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου φυσικά, ωστόσο τώρα χρησιμοποιείται και ως domain για τις διευθύνσεις email των εργαζομένων του (σε αντίθεση με τους χρήστες του που έχουν διευθύνσεις σε @facebook.com).

6. Porn.com

Λαμβάνοντας υπόψη το “spicy” όνομα, μπορείτε εύκολα να υποθέσετε γιατί το domain αυτό κόστισε 9,5 εκατομμύρια δολάρια σ’ αυτόν που το αγόρασε το 2007.

5. Fund.com

Ένα όνομα-έκπληξη στη λίστα, καθώς πρόκειται για ένα site από μία εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Κόστισε 7,8 εκατ. δολάρια το 2008, ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει ανέβει κάποιο site σε αυτή τη διεύθυνση.

4. Hotels.com

Το domain αγοράστηκε έναντι 11 εκατ. δολαρίων το 2001 και, φυσικά, από το όνομα μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί ήταν μία τόσο ακριβή αγορά.

3. Sex.com

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι είναι ένα από τα ακριβότερα domains όλων των εποχών, αν σκεφτεί κανείς τι αναζητά περισσότερο ο κόσμος στο Internet. Η τελευταία φορά που πουλήθηκε το εν λόγω domain ήταν το 2010 έναντι 13 εκατ. δολαρίων.

2. PrivateJet.com

Μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς έφτασε τα 30,18 εκατ. δολάρια το 2012.

1. VacationRentals.com

Η πιο ακριβή πώληση δεν αφορά ένα site τζόγου ή πορνό, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος. Αντίθετα, πρόκειται για το VacationRentals.com, που κόστισε 35 εκατ. δολάρια το 2007. Το πιο απίστευτο, ωστόσο, αφορά το λόγο απόκτησής του από τον Brian Sharples, ιδρυτή του HomeAway, που το αγόρασε ώστε να μην το αποκτήσει η εταιρεία Expedia.

Πηγή: techinpro.blogspot.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *