20/04/2024

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζεις να μοιάζεις στη μαμά σου

0

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζεις να μοιάζεις στη μαμά σου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΤην αγαπάς, τη λατρεύεις, δεν αντέχεις να μην της μιλάς, ενώ την ίδια στιγμή όταν ακούς τη φωνή της στο αφτί σου, θέλεις απεγνωσμένα να της κλείσεις το τηλέφωνο, επειδή είπε εκείνη τη μαγική λέξη που σε εκνευρίζει. Με μία λέξη: μάνα!

Αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στις μαμάδες όλου του κόσμου, το οποίο έχει να κάνει με μία εξαιρετικής ποιότητας ικανότητα, είναι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα του να σε εκνευρίζει, κερδίζοντας τις δυνάμεις του χρόνου.
Πιο γρήγορη και από τον χρόνο

Δηλαδή, μπορεί και το κάνει τόσο γρήγορα που ξεπερνά ακόμη και τα ψηφιακά ρολόγια που υποδεικνύουν το εκατοστό της ώρας. Αυτό το λες και φαινόμενο.

Ωστόσο, όπως το γνωρίζουμε εμείς, έτσι το γνωρίζουν και εκείνες: τις αγαπάμε, τις εκτιμάμε και όταν τις αποχωριζόμαστε μας λείπουν οικτρά και απεγνωσμένα.

Και, τελικά, εδώ που τα λέμε, τώρα που μεγάλωσες …

… Δεσποινίς, μήπως κάνεις τα ίδια;

Σημάδι 1ο: φαγητό

Θυμάσαι τότε που ήσουν πιτσιρίκα και έκρινες τη μαμά σου επιπόλαια, χαρακτηρίζοντάς την σπαστική με το φαγητό; Αν αργούσες να πας στο τραπέζι, στο δωμάτιο σου έφτανε μια βροντερή και μακρινή φωνή που έλεγε: “Θα κρυώσει το φαγητό! Για ποιον μαγειρεύω εγώ;” και άλλες συναφείς προτάσεις που σου φάνταζαν τόσο εξωγήινες.

Τώρα, εσύ είσαι αυτή που μαγειρεύεις, ας πούμε στον καλό σου. Η σχέση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, εκεί που μπορεί να σε “γράψει” και λίγο, δίχως ντροπές και ενοχές. Έχεις μαγειρέψει κάτι νόστιμο και λαχταριστό και αυτός αργεί, επειδή ο Ινιέστα μόλις έχει βγάλει τετ α τετ τον Μέσι. (Ω, ναι. Εσύ δεν τον γράφεις όταν μιλά και ξέρεις και από ποδόσφαιρο).
Ακραίο: Να πετάξεις την τούρτα που έφτιαξες

Μέχρι να φτάσει στην κουζίνα, το πνεύμα της μάνας σου σε επισκέπτεται και ξεκινά το ίδιο παραλήρημα. “Για ποιον μαγειρεύω εγώ; Τώρα να το φας κρύο”. Και παθαίνεις κρίση προσωπικότητας, και επειδή τα γονίδια έχουν μεταφερθεί, μπορεί να οδηγηθείς σε ακρότητες!

Σημάδι 2ο: ρούχα

Ας μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο ξανά, τότε που πηγαίνατε μαζί για ψώνια και εσύ ήσουν διατεθειμένη να χαλάσεις μια περιουσία σε ό,τι “τσόλι” σου έμπαινε στο μάτι, δίχως να κοιτάς ποιότητες, εφαρμογές, συνθέσεις, ξεσυνθέσεις και όλα εκείνα τα περίεργα πράγματα που κοιτάνε οι μαμάδες.
Δεν αποφασίζεις εύκολα και κοιτάς τα πάντα

Τη θεωρούσες συντηρητική, ενώ εσύ ήσουν η cool της υπόθεσης. Να, που τώρα πας στα μαγαζιά, κοιτάς τα πάντα, σε ενδιαφέρει η ποιότητα και αργείς να αγοράσεις κάτι, όπως ακριβώς κάνει και εκείνη. Βλέπεις, το δικό σου το πορτοφόλι θα ανοίξει τώρα, και έχεις αναπτύξη και αυτό το κάτι που λέγεται και στοιχειώδης ωρομότητα…

Σημάδι 3ο: ψυχραιμία

Οι μαμάδες φρικάρουν με δύο πράγματα. Το φαγητό και τη ζακέτα. Υπάρχει λόγος: τις ενδιαφέρει να τρως και να μην κρυώνεις. Όλα τα άλλα λύνονται. Ερωτικά, επαγγελματικά, και θέματα υγείας, είναι υπό τον έλεγχο της μάνας και ό,τι και αν της πεις, είναι ok.
Είσαι cool, και γίνεσαι σοφή

Ε, κάπως έτσι αντιδράς πλέον και εσύ. Μια περίεργη ψυχραιμία σε έχει επισκεφθεί και αντί να λιώνεις στα τηλέφωνα και να συζητάς μέχρι αηδίας το οτιδήποτε συμβαίνει, ξαφνικά χαλαρώνεις, και το μυαλό σου αδειάζει από τις υπερβολές. Μήπως γίνεσαι σοφότερη;

Σημάδι 4ο: τηλεόραση

Να ‘ναι τα τούρκικα, τα βραζιλιάνικα, τα κινέζικα σήριαλ; Θυμάσαι αυτά που κορόϊδευες; Ε, τώρα τα βλέπεις και τα παρά βλέπεις. Περνάς σε άλλες δεκαετίες και όλες αυτές οι χαζό-σαπουνόπερες με τους δυνατούς έρωτες, τους γενναίους άνδρες και τις μορφονιές σε συγκινούν και σε εθίζουν.

Μάλιστα, αν προλαβαίνεις μετά τη δουλειά, μπορεί να κάτσεις στον ίδιο καναπέ με την μαμά και να απολαύσετε μαζί το σήριαλ που σας αρέσει. “Τι βλέπεις ρε μαμά;”, της έλεγες, τότε. “Έλα να το δούμε παρέα”, της λες σήμερα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες, και ευχαριστούμε που μας μεγαλώσατε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Νιώθουμε υπερήφανες που σας μοιάζουμε.

 

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *