O καθηγητής ψυχολογίας, Timothy Leary.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι celebrities μιλούν ανοικτά για την εμπειρία τους, αλλά και για τις προσωπικές τους εκτιμήσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζητημα με πρώτο και καλύτερο τον Iggy Pop, ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στους New York Times, υποστήριξε πως τα ναρκωτικά είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν μία πιο βαθιά ενόραση γύρω από τη ζωή και τους εαυτούς τους. «Όταν ξεκινούσαμε, εκεί γύρω στα 1966 – 1967, οι ουσίες που έπαιζαν κυρίως ήταν το LSD και η μαριχουάνα. Εξαρχής επικρατούσε η αντίληψη ότι τα ναρκωτικά έσπαγαν τα φράγματα που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι για να βρίσκονται σε συνοχή. Συγχρόνως όμως, οι ουσίες βοηθούσαν να αποκτήσεις μια ενόραση για τη ζωή και τον κόσμο τριγύρω σου, ειδικά αν έχεις ανατραφεί ως Αμερικανάκι προορισμένο να καταλήξει σαν αρνί στο σφαγείο, όπως όλοι μας τότε, όταν μας έλεγαν “πήγαινε στο Βιετνάμ και μη ρωτάς γιατί”.Αργότερα ήρθε η κοκαΐνη που έμοιαζε αρχικά καλή εξέλιξη, από τη στιγμή που η μαριχουάνα και το LSD δεν φτουρούσαν πλέον. Κάποιοι είχαν αρχίσει να κολλάνε με το speed, η κόκα όμως ήταν πιο ανεβασμένο διεγερτικό που συνέχιζε το πάρτι για πάντα. Στην πορεία, καταστράφηκαν τα νεύρα και στέρεψε η υπομονή των χρηστών, και κάποιοι το γύρισαν στο Valium και στα παρεμφερή. Αυτά ήταν ίσως τα πιο ύπουλα και τα πιο επικίνδυνα από όλα τα ναρκωτικά,» καταλήγει το εμβληματικός frontman των Stooges.

Όταν ξεκινούσαμε, εκεί γύρω στα 1966 – 1967, οι ουσίες που έπαιζαν κυρίως ήταν το LSD και η μαριχουάνα. Εξαρχής επικρατούσε η αντίληψη ότι τα ναρκωτικά έσπαγαν τα φράγματα που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι για να βρίσκονται σε συνοχή,» δηλώνει ο Iggy Pop.

Tώρα και η γκουρού της σωστής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής, ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα περιμέναμε να κάνει μία αντίστοιχη δήλωση, η Gwyneth Paltrow, έρχεται να δηλώσει πως, κατά τη γνώμη της, τα παραισθησιογόνα ναρκωτικά είναι το «μέλλον του ισορροπημένου τρόπου ζωής και της καλής υγείας». Η διάσημη ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ περισσότερο με το προσωπικό της σάιτ, The Goop, παρά με την υποκριτική, υποστήριξε στην Page Six των New York Times, την θεωρία της πως «ο εθισμός στις παραισθησιογόνες ουσίες θα γίνεται κάτι όλο και περισσότερο συνηθισμένο και αποδεκτό με το πέρασμα του χρόνου». Η Paltrow, μάλιστα, έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένη μιλώντας για ένα ναρκωτικό, την ιβοκαϊνη, που προέρχεται από την Γκαμπόν και έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. Η Gwyneth εξήγησε ότι κατά τη  γνωμή της το εν λόγω ναρκωτικό είναι «κάτι που αξίζει να εξερευνήσει κανείς», τονίζοντας, ωστόσο ότι η ίδια δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κανένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό στη ζωή της και πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ένα πεδίο που την «τρομάζει υπερβολικά».

Η Gwyneth εξήγησε ότι κατά τη  γνωμή της το εν λόγω ναρκωτικό είναι «κάτι που αξίζει να εξερευνήσει κανείς», τονίζοντας, ωστόσο ότι η ίδια δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κανένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό στη ζωή της και πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ένα πεδίο που την «τρομάζει υπερβολικά».

Βέβαια, η ηθοποιός πρόσθεσε πως είναι σίγουρη ότι υπάρχει κάποια ανεξήγητη διασύνδεση ανάμεσα στην μεγάλη συμπαντική αλήθεια και το να βρίσκεσαι σε κατάσταση επήρρειας, κάτω από την μαγική δύνη ενός παραισθησιογόνου ναρκωτικού.