Τα γένια του άντρα φανερώνουν τον χαρακτήρα του

0

Τα γένια του άντρα φανερώνουν τον χαρακτήρα του

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πριν βρεθείς ενώπιον του καθρέφτη με την ξυριστική μηχανή ανά χείρας, μάθε τι είναι αυτό που πας να κάνεις. Και κάνε το με στιλ, δεξιοτεχνία και τα κατάλληλα εργαλεία.

Ευτυχώς δεν είμαι άντρας και δεν έχω γένια (η πραγματική αδικία θα ήταν να μην ήμουν άντρας αλλά να είχα γένια). Οπότε θεωρητικά, εσύ που από την εφηβεία σου μέχρι σήμερα πασχίζεις να καταλάβεις ποιο στυλ ταιριάζει στο πρόσωπό σου, κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Από την άλλη όμως, εσύ δεν είσαι γυναίκα, οπότε δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιο μουσάτο look μας αρέσει περισσότερο, άσε που δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός ως προς το τι σου ταιριάζει γιατί σε βλέπεις όσα χρόνια λέει η ταυτότητά σου – εκεί κάπου χάνεται η αποστασιοποίηση.
Όσον αφορά τις γυναίκες, πάντως, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Gillette, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 59% των Ελληνίδων ψοφάνε για γένια 2-3 ημερών, look που διατηρεί άλλωστε και το 51% των Ελλήνων. Οπότε, σύμφωνα με τις έρευνες, μια χαρά μέχρι στιγμής τα βρίσκουμε. Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα μούσια, γένια και μουστάκια; Πόσο μετράει πλέον το ξυρισμένο look; Πόσο hot είναι το τραγομουσάκι που σκέφτεσαι να αφήσεις και – κυρίως – πως θα το πετύχεις;
Look #1 Το shaved look που ξέρεις κι εμπιστεύεσαι Όταν οι γυναίκες σου προτείνουν να το αφήσεις, σκέφτονται κάτι σε…

Λίγα λόγια για το look: Θα είχες σίγουρα μεγαλύτερη πέραση στη Βόρεια Ευρώπη απ’ ό,τι στην Νότια Ευρώπη που οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν τους αξύριστους άνδρες αλλά μην ανησυχείς καθόλου. Γιατί εσύ διαφέρεις από το σύνολο, βγάζοντας απλά τον καλύτερό σου εαυτό. Άσε που η κοπέλα που εκείνη την ώρα θα ξυπνάει στο κρεβάτι σου, πιθανότατα να το εκτιμήσει αυτό το look, μιας και θα νιώσει πιο άνετα να φιλήσει και να χαϊδέψει το προσωπό σου αν είναι φρεσκοξυρισμένο και μαλακό.
Σου ταιριάζει αν: Αναζητάς μία safe επιλογή. Γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι μία επιλογή που δεν χάνει ούτε στον εργασιακό τομέα ούτε πουθενά. Αρκεί να μην βαριέσαι να ξυρίζεσαι καθημερινά.

Look #2 Το cool στρογγυλό μουσάκι Όταν οι γυναίκες σου προτείνουν να το αφήσεις, σκέφτονται κάτι σε…

Λίγα λόγια για το look: μιλάμε για τον μπαλαντέρ της αρρενωπότητας – το κολλάς σε οποιοδήποτε πρόσωπο και αμέσως δείχνει πιο αρρενωπό, το πηγούνι πιο δυνατό και καλοσχηματισμένο, οι γωνίες του προσώπου πιο έντονες. Στα κορίτσια θα θυμίζει πάντα μποέμ καλλιτέχνες και ηλιοκαμμένους καλιφορνέζους σέρφερ, γι’ αυτό και θα είναι τις περισσότερες φορές ευπρόσδεκτο. Αρκεί, βέβαια, να φροντίζεις να το διατηρείς, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα ξεκάθαρα σχηματισμένο μουσάκι και γύρω του τρίχες σε σκόρπια διαδήλωση.
Σου ταιριάζει αν: δεν έχεις ιδιαίτερα αρρενωπό πρόσωπο και θες να δώσεις έμφαση στις γωνίες του ή αν απλά σου αρέσει το στιλ και θέλεις να διαφέρεις από το αξύριστο πλήθος. Μην το επιχειρήσεις με απλό ξυραφάκι, διότι στην καλύτερη θα σου πάρει ώρες να το πετύχεις και στην χειρότερη θα βγεις με μούσι στραβό, σαν αποκριάτικη μάσκα που δεν φόρεσες σωστά.

Look #3 Ένα μούσι ελαφρύ Όταν οι γυναίκες σου προτείνουν να το αφήσεις, σκέφτονται κάτι σε…

Λίγα λόγια για το look: σαφώς πιο νεανικό και light από το προηγούμενο στιλ, αυτό το ελαφρύ, αραιωμένο μούσι, που ποτέ δεν φτάνει σε μήκος και πάχος που να εμποδίζει την θέα προς το πρόσωπο και το δέρμα, ταιριάζει σε πιο cool τύπος, σε εκείνους που διαθέτουν έναν αντίστοιχο χαλαρό τρόπο ζωής που να μπορεί να το υποστηρίξει. Η default ενδυματολογική επιλογή που του ταιριάζει είναι τζιν και t-shirt, από την άλλη όμως, δείχνει υπέροχα αντιφατικό με γραβάτα και κοστούμι.
Σου ταιριάζει αν: επιθυμείς να μην κρύβεσαι κάτω από παχιές στρώσεις τρίχας και θέλεις να ξυρίζεσαι ή να τριμάρεσαι το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.
Look #4 To μουστάκι το αυθεντικό Όταν οι γυναίκες σου προτείνουν να το αφήσεις, σκέφτονται κάτι σε…

Λίγα λόγια για το look: Σε μια χώρα με ιστορική παράδοση στο μουστάκι, σε έναν τόπο που, όπως και να το δεις, το μουστάκι θα σου θυμίζει παντοτινά τον Φαίδωνα Γεωργίτση και τον παππού σου, είναι κάπως δύσκολο να αποδεχθείς το πρόσφατο επαναλανσάρισμά του ως κάτι νέο, φρέσκο και μοντέρνο. Κι όμως, το αγαπημένο look των hipsters παγκοσμίως, που δείχνει ρετρό και φανερώνει θάρρος και αυτοσαρκασμό από πλευράς αυτού που το διατηρεί, μπορεί να ταιριάζει και σε σένα. Για να πετύχεις το σωστό μήκος και τον ακριβή σχηματισμό και να αποφύγεις να καταλήξεις με το μουστάκι του Χίτλερ, αφού ολοκληρώσεις το βαθύ ξύρισμα, σχημάτισε το μουστάκι που θες με την λεπίδα ακριβείας και διαμόρφωσε επακριβώς το νέο μουστάκι σου. Καλού κακού, όμως, συσκέψου και με την αγαπημένη σου πριν ξεκινήσεις τη γενναία διαδικασία.
Σου ταιριάζει αν: Έχεις χιούμορ και θες να τρομάξεις την γιαγιά σου πως ο συγχωρεμένος ο παππούς αναστήθηκε. Βασικά σου ταιριάζει αν σιχαίνεσαι την ομοιομορφία και θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Σε τελική ανάλυση, τρίχες είναι. Αν δεν μας αρέσει, πάμε γι’ άλλα.

Look #5 Το μούσι το κοντό Όταν οι γυναίκες σου προτείνουν να το αφήσεις, σκέφτονται κάτι σε…

Λίγα λόγια για το look: Μοιάζει με ένα γένι τριών ημερών αλλά η ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στη λεπτομέρεια, την συμμετρία και τις διακριτικές αλλά τόσο μα τόσο εμφανείς γραμμές που σχηματίζονται στο πρόσωπό σου. Γιατί σε ένα σύνολο ανδρών με μακριά και ατημέλητα γένια, εκείνος που περιποιείται τα γένια του και προσέχει την λεπτομέρεια είναι εκείνος που θα κερδίσει και την μάχη.
Σου ταιριάζει αν: Η αυτοπεποίθηση συγκαταλέγεται στα δυνατά σου σημεία. Γιατί είναι βέβαιο ότι ένα “προβλεπέ” μούσι θα τραβήξει το βλέμμα στο πρόσωπό σου και τότε αυτά τα καλοσχηματισμένα γένια θα πρέπει να συνοδευτούν από το δικό σου μοναδικό στιλ.
Πηγή: oneman.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *