Τραγωδία σε κρουαζιερόπλοιο Ιταλικών συμφερόντων με περίπου 4.000 επιβαίνοντες

0

Τραγωδία σε κρουαζιερόπλοιο Ιταλικών συμφερόντων με περίπου 4.000 επιβαίνοντες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, 70 αγνοούνται σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, από την προσάραξη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, κοντά στο νησί Τζίλιο, στην Τοσκάνη, μετά από ρήγμα στην πρύμνη και την κλήση 20 μοιρών.

Νωρίτερα το ιταλικό πρακτορείο ANSA, έκανε λόγο για έξι νεκρούς, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου με περίπου 4.000 επιβαίνοντες (περίπου 3.000 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα) στήθηκε γιγάντια επιχείρηση με τη συμμετοχή και ελικόπτερου, ενώ δύτες βούτηξαν στη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν επιβατών που μέσα στον πανικό τους έπεσαν στα παγωμένα νερά.
Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης διάσωσης και εγκατάλειψης του πλοίου δε λειτούργησαν οι σωσίβιες λέμβοι, ενώ γίνεται λόγος και για κακή οργάνωση.
Το Costa Concordia που όταν ναυπηγήθηκε το 2006 θεωρείτο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως, είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα
Η ιταλική εταιρεία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, η Costa Crociera, δεν έχει ανακοινώσει τι προκάλεσε το ατύχημα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *