Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου: Δυσαρέσκεια για τη δυσφήμιση που υπέστη το Λουτράκι λόγω κατάσχεσης στο Υδροθεραπευτήριο

0

Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου: Δυσαρέσκεια για τη δυσφήμιση που υπέστη το Λουτράκι λόγω κατάσχεσης στο Υδροθεραπευτήριο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σύλλογος Ξενοδόχων ΛουτρακίουΜε αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας απέναντι στις μέχρι τώρα αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης της Τουριστικής Λουτρακίου ΑΕ, αναφορικά με την διαχείριση της επένδυσης.

Η δυσφήμιση που υφίσταται το Λουτράκι σαν τουριστικός προορισμός και κατ’ επέκταση η ζημιά που προκαλείται στους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε αυτές, αλλά και στο ίδιο το Δήμο είναι ανυπολόγιστη, δεδομένου ότι το – υπό κατάσχεση πλέον – Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών μας αλλά και της εικόνας του θερμαλιστικού προορισμού.

Η επίτευξη μιας προσωρινής ή μερικής λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου όπως αυτής που προβάλλεται έως τώρα, δεν αποτελεί αποδεκτή βιώσιμη και αναπτυξιακή λύση. Η ανταλλαγή δημόσιων αντεγκλήσεων και η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών μεταξύ των νυν και πρώην Δημοτικών Αρχών, αποτελούν εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης μας προκαλώντας διχασμό, παρά λειτουργούν στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και άμεσης επίλυσης του θέματος που είναι και το ζητούμενο. Το Υδροθεραπευτήριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Τουριστικής Λουτρακίου και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε άμεση λήψη αποφάσεων και μέτρων με σκοπό την πλήρη, διαρκή και ποιοτική λειτουργία του συνόλου των τμημάτων του Υδροθεραπευτηρίου, την ολοκληρωμένη οικονομική αξιοποίηση και ανάδειξη της μονάδας ώστε να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την επανεκκίνηση του Λουτρακίου και της τουριστικής του ανάπτυξης, σε πλήρη συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευκαιριών, επιτελώντας εν τέλει τους σκοπούς για τους οποίους αυτό κατασκευάστηκε.

Δεδομένου ότι το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της μονάδας που έως τώρα έχει εφαρμοστεί έχει καταφανώς αποτύχει, ζητάμε την λήψη απόφασης για την άμεση υπεκμίσθωση της μονάδας με τρόπο διαφανή και νόμιμο σε επιχειρηματίες ή επιχειρηματικά σχήματα – στην εργολήπτρια εταιρεία ή άλλους – με συγκεκριμένη τεχνογνωσία και επιχειρηματικό σχέδιο για το κοινό καλό αλλά και με παροχή πλήρους πληροφόρησης. Σε περίπτωση ωστόσο που υφίσταται καλύτερο και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο που να επιτυγχάνει τους παραπάνω αναπτυξιακούς στόχους, αναμένουμε να μας γνωστοποιηθεί καθώς και οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση λήψης μέτρων, ισοδυναμεί με εφαρμογή καταστροφικών και κοντόφθαλμων πολιτικών, εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων και εμπάθειας η οποία οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Υδροθεραπευτηρίου και θα μας βρει αντιμέτωπους. Κλείνοντας, καλούμε και τους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις του Δήμου μας να ενεργήσουν ανάλογα με σκοπό την αξιοποίηση του Υδροθεραπευτηρίου προς το κοινό όφελος.

Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων «Το Λουτράκι»

Τουριστικά Γραφεία Λουτρακίου

Όμιλος SPORTCAMP – Λουτράκι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *