23/06/2024

Συνέντευξη Τύπου Loutraki Festival στην Αθήνα [VIDEO]

9

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος μόνο στο loutrakitv.gr και νιώστε σαν να ήσασταν κι εσείς μαζί μας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

Στιγμιότυπο 2015-06-12, 4.54.30 μ.μ. Την Τετάρτη 10 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Λουτρακίου και η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Το loutrakitv.gr ήταν εκεί για να μεταφέρει το κλίμα της εκδήλωσης, αλλά και τις ομιλίες σε όλους εσάς που δεν ήσασταν παρόντες.

Αυτό που αποκομίσαμε ήταν ένα συναίσθημα συλλογικού ενθουσιασμού για κάτι καινούριο που δημιουργείται, σαν μια κοινή γιορτή με καλεσμένους τους επισκέπτες και φιλόξενους οικοδεσπότες όλους τους συμμετέχοντες. Ευχόμαστε καλή αρχή στο Φεστιβάλ Λουτρακίου που φιλοδοξεί να γίνει Διεθνές και επιτυχημένο. Δείτε στο παρακάτω video ολόκληρη την εκδήλωση και νιώστε σαν να ήσασταν κι εσείς μαζί μας:

 

Το Loutraki Festival αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει την τόνωση της πολιτιστικής δημιουργίας, την ένταξη των νέων ανθρώπων της περιοχής στον πολιτιστικό θεσμό και την εν γένει προβολή του Δήμου με στόχο την τουριστική, αλλά και γενικότερη ανάπτυξή του.

Την παρουσίαση της συνέντευξης είχαν αναλάβει ο Αλέξης Κωστάλας και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου. Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ. «Υλοποιούμε όραμα ετών» επεσήμανε, προσκαλώντας μας «συνοδοιπόρους σ’ αυτή τη διαδρομή τέχνης και πολιτισμού». Το λόγο ακολούθως πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ «αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας για τον Δήμο».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Μουσικής» κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος ενώ το λόγο πήραν διαδοχικά ο Μαέστρος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων κ. Παύλος Σεργίου, ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας κ. Σπύρος Μουρίκης, και ο κ. Χρήστος Ρούσσης, υπεύθυνος για το Rock Festival.

Επίσης, ο αρχιτέκτων και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την ιδέα γύρω από την επιλογή του λογοτύπου και την μυθολογική του προέλευση.

Το μήνυμά του, στα πλαίσια της ένταξης του Δήμου στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο προβολής της ημέρας της μουσικής, έστειλε ο Διευθυντής του φορέα κ. Γιώργος Perrot, με σχετική επιστολή.

Τη δική του ξεχωριστή όπως πάντα σφραγίδα έβαλε ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος απέσπασε αρκετές φορές το χειροκρότημα των παρευρισκομένων στα πλαίσια της παρουσίασης της παράστασης αφιερωμένης στο Bulling την 1η Αυγούστου, ενώ χαιρετισμούς από video απηύθυναν η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στις Βραδιές Πανσελήνου στις 29 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου και η Νατάσσα Μποφίλιου, που θα βρίσκεται στο Λουτράκι στις 25 Ιουλίου.

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση έδωσαν τρεις καλλιτέχνες από το Λουτράκι, η Ελπινίκη Ζερβού (τη συνόδευσε στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης), ο Χρήστος Νινιός και ο Γιάννης Τσελώνης ερμηνεύοντας τραγούδια ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

To Loutraki Festival κάνει την επίσημη έναρξή του με τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται με την βραδιά Πανσελήνου στις 29 Αυγούστου.

Συμφωνικές ορχήστρες, μουσικοί διεθνούς φήμης, σημαντικοί έντεχνοι καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ελένη Πέτα, το ανατρεπτικό συγκρότημα The Burger Project, ομάδες χορευτών και επώνυμα σχήματα από το χώρο της ποπ, ροκ και blues μουσικής, συνδιαλέγονται δημιουργικά με το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση ενός νέου σημαντικού πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

9 thoughts on “Συνέντευξη Τύπου Loutraki Festival στην Αθήνα [VIDEO]

  1. ΘΕΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΨΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

  2. Γιατί στην Αθήνα χάθηκαν τα μέρη στον Δήμο μας;

  3. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ! ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΡΗΜΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΟΥΣ!

  4. Που τα πουλάς αυτά για πολιτικούς αντιπάλους φίλε Γιώργο όλοι ξέρουμε τι παίχτηκε με τον Δημήτρη Στάμου.

  5. ΦΩΝΑΑΑΡΑ!!!!!!!!! Respect

  6. Ο LTO που φαίνεται? Θα αποφασίσεττε επιτέλους αν υπάρχει ή όχι? Και αν υπαρχει θα βάλετε επιτέλους το λογότυπο? Δε λέω για τo Mythical Pelopones στο branding. Αυτό το ξεχάσαμε τελείως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *