19/06/2024

Συνέλαβαν τον διαχειριστή του dvdmovies.gr

0

Συνέλαβαν τον διαχειριστή του dvdmovies.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Συνέλαβαν τον διαχειριστή του dvdmovies.grΟ διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας «dvdmovies.gr» συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για 37χρονο, ο οποίος είχε καταφέρει να ελκύσει 500.000 χρήστες του διαδικτύου που κατέβασαν ταινίες και σειρές από τους 66.000 συνδέσμους της ιστοσελίδας του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το «dvdmovies.gr» κατείχε τη 2η θέση πανελληνίως σε επισκεψιμότητα ανάμεσα σε ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Είχαν προηγηθεί ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, γιατί διέθετε χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις (αγορά-πώληση-ΦΠΑ-φορολογία-πνευματικά δικαιώματα), ταινίες και σήριαλ.

Ο διαχειριστής της συγκέντρωνε παράνομα διαδικτυακούς συνδέσμους (urls), που αντιστοιχούσαν σε οπτικοακουστικά έργα και τα παρείχε, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νόμιμων δικαιούχων, στους χρήστες της ιστοσελίδας.

Με τον τρόπο αυτό, προκλήθηκε, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοαουστικών Εργων, σημαντική απώλεια εσόδων για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 περίπου, καθώς και για το Κράτος από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων.

Κλιμάκιο Αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου και ταυτοποιήθηκε ότι αυτός ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Κατασχέθηκαν τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία. Ο δράστης, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ingossip.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *