27/07/2024

Συμπεράσματα από την ημερίδα με θέμα το Πρόβλημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε χθες 14/12/2011 στην Τρίπολη

0

Συμπεράσματα από την ημερίδα με θέμα το Πρόβλημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε χθες 14/12/2011 στην Τρίπολη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Χθες 14 12 2011 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα το Πρόβλημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην ημερίδα έδωσαν το παρών οι κ κ. Υφυπουργός Υπουργείου Εσωτερικών  Κουκουλόπουλος Πάρις, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου Αποστολόπουλος Αναστάσιος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης Πέτρος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας Δήμαρχος Καλαμάτας καθώς και Δήμαρχοι και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι  κκ Μουζάκης Αθανάσιος και  Δέδες Γεώργιος καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΤΚ Λουτρακίου Περαχώρας Μαρίνης Αριστείδης.
Σύμφωνα με την ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Κουκουλόπουλου προβλέπεται να  εκπονηθεί Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων και ενοποίηση Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα).
Στις 23 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα είναι ανοικτοί σε όλες τις τεχνολογίες με τελικό κριτήριο το κόστος.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας Δήμαρχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την μετακύλιση του προστίμου που βαραίνει τη χώρα μας στους Δήμους και την αγωνία τους για το κόστος υλοποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Στις ομιλίες τους εξέθεσαν στον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους και οφείλεται στις αρρυθμίες του Καλλικράτη.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Κουκουλόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι συμμερίζεται την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βλέπει συναδελφικά τους εκπροσώπους της, επειδή υπήρξε και ο ίδιος Δήμαρχος για 19 χρόνια και για 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, καθώς και Πρόεδρος στην ΚΕΔΚΕ.
Συνεπώς δεσμεύτηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε το Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων να υλοποιηθεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *