19/06/2024

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Παναγόπουλου

0

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Παναγόπουλου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Λύθηκε το μυστήριο με τα λύτρα της απαγωγής ΠαναγόπουλουΈξι χρόνια μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η γυναίκα που «ξεκλείδωσε» όλη τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των «νονών» της νύχτας, που εκβίαζε και τοποθετούσε βόμβες σε επώνυμους και μη, αποκάλυψε που βρίσκονται τα λύτρα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

«Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Σκαφτούρος γιατί εκτός ότις μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός ότι αυτός θα τα φέρει” είπε στην κατάθεσή της η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού.

Μέρος των χρημάτων, η Ευαγγελία Βλαστούτα έθαψε, όπως κατέθεσε, μέσα σε βαζάκια μαρμελάδας κάτω από τσιμέντο και πλακάκια, στο σαλόνι του σπιτιού της.Είπε χαρακτηριστικά:

«Τον Μάρτη του 2012 πήρα 500.000 ευρώ από τον πατέρα του Γιάννη Σκαφτούρου. Είπα στο Βλαστό ότι θα τα θάψω κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού μου, όπως και έκανα. Στα τέλη του 2012 με Ιανουάριο 2013 ο Βλαστός μου είπε να πάρω άλλα λεφτά και να τα θάψω στο ίδιο σημείο. Πήγα μόνη μου στο σπίτι που έμενε η μητέρα του Σκαφτούρου και μου έδωσε μία σακούλα κρεάτων με 1,1 εκατ. ευρώ. Τα έθαψα και αυτά στο ίδιο μέρος».

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της εγκλήματικής οργάνωσης ξεκίνησε όταν δεν παρέδωσε τα χρήματα αυτά στον Βλαστό, ο οποίος τα ζήτησε.

«Η δικηγόρος ήρθε στο σπίτι μου με μηχάνημα για να τα μετρήσουμε. Τα μετρήσαμε δύο φορές και τα βρήκαμε λιγότερα, ήταν 1,250 εκατ. ευρώ. Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει», είπε στους αστυνομικούς και στην κατάθεσή της πρόσθεσε ότι ενδεχομένως κάποια βαζάκια τα πέταξε κατά λάθος σε μπάζα και εν συνεχεία στα σκουπίδια και γι’ αυτό δεν βρέθηκαν.

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού και για το σχέδιο για την απαγωγή τραπεζικού στελέχους, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κεντρικά και πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, στην Ηρώδου Αττικού.

Όπως αποκάλυψε η Ευαγγελία Βλαστού υπήρχε και σχέδιο Β και συγκεκριμένα να «ρίξουν» μια γυναίκα δίπλα στο στέλεχος και στη συνέχεια να τον εκβιάζουν και να του ζητούν χρήματα.

«Η Μ. Μ. θα πλάσαρε τον εαυτό της στο στέλεχος της τράπεζας, δηλαδή θα προσπαθούσε να κάνει ερωτική σχέση μαζί του για να τον βγάλει φωτογραφίες, και στη συνέχεια να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα του έπαιρναν τα λεφτά. Το στέλεχος τον φώναζαν κωδικοποιημένα ‘Μπούμπη’», είπε για το σχέδιο Β.

Από αρχιμαφιόζο η βόμβα στο κατάστημα του Τάσου Μητρόπουλου (;)

«Ποταμός» είναι οι αποκαλύψεις της εξαδέλφης του αρχινονού και για τη δράση των κακοποιών.

Στην κατάθεσή της αναφέρθηκε και στη βόμβα που εξερράγη σε κατάστημα που διατηρούσε ο Τάσος Μητρόπουλος στην Καλαμάτα.

«Ο Βλαστός μου είπε ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε δανείσει 30.000 ευρώ στον Τάσο Μητρόπουλο και στη Νένα Χρονοπούλου για να ανοίξουν ένα φαγάδικο στον Πειραιά, αλλά τελικά το εγκατέλειψαν το κατάστημα. Μετά άγνωστοι έβαλαν βόμβα στο ενεχυροδανειστήριο που είχαν οι δυο στην Καλαμάτα, αλλά όπως μου είπε ο Βλαστός δεν γνωρίζει ποιός την έβαλε», είπε στην κατάθεσή της.

Σημειώνεται ότι η Ευαγγελία Βλαστού ήταν η πιο στενή συνεργάτιδα του Παναγιώτη Βλαστού και φαίνεται πως στην ουσία εκείνη κινούσε όλα τα νήματα της οργάνωσης εκτός φυλακής. Ηταν η ίδια που έκανε την παρακολούθηση για το συμβόλαιο θανάτου της δικαστικής λειτουργού και όταν ενημέρωσε τον Βλαστό ότι η δικαστικός έχει φρουρό, εκείνος φέρεται να της είπε: «Δεν πειράζει ας πεθάνει τότε και αυτός».

Μάλιστα εκείνη ήταν που παρέδωσε τέσσερα καλάσνικοφ και δυο πιστόλια Glok στους ανθρώπους που θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου για τη δικαστική λειτουργό.

Πηγή: Mega

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *