27/07/2024

Συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024» [Video, Photos]

0

Η φετινή Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024» που διεξήχθη στον Δήμο Λουτρακίου για μία ακόμα χρονιά, χάρισε στιγμές βαθιάς συγκίνησης και αισιοδοξίας για το μέλλον των χαρισματικών αθλητών. Τα είχε όλα! Επισημότητα, δάκρυα, γέλιο, αγάπη και ελπίδα. Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη φως και ήλιο, βοήθησε ο καιρός και φυσικά η τοποθεσία του Ypanema Seaside στη Λιμνοθάλασσα στο Ηραίο! που έδωσε την απαραίτητη ατμόσφαιρα για να νιώσουν αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές ότι η ζωή είναι όμορφη και ικανή να ανταμείψει με φωτεινές στιγμές την κάθε προσπάθεια που αξίζει επιβράβευσης. Σημαντικές παρουσίες από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής, ευαίσθητοι εθελοντές και φυσικά τα ΜΜΕ για να καλύψουν το γεγονός. Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδια που διασκέδασαν τους παρευρισκομένους και έκαναν γιορτή αυτή την σημαντική στιγμή των φετινών αγώνων. Από τις εικόνες που θα φυλάξουμε στη μνήμη μας και κατέγραψε η κάμερα του Loutrakitv.gr ήταν η ώρα της φλόγας που ταξίδευε στη θάλασσα και άλλαζε χέρια, προσθέτοντας τον κατάλληλο συμβολισμό.

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024», από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος πάνω από 350 αθλητές Special Olympics απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουκρανία και την Ουγγαρία, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Powerlifting και Στίβος) και συμμετέχουν σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την Τελετή Έναρξης παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Νάνσυ Ζαμπέτογλου,  που δεν παρέλειψε να εκφράσει την συγκίνησή της, μαζί με τον αθλητή των Special Olympics Hellas του αθλήματος του μπάσκετ, Άγη Διακόπουλο.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ κήρυξε την έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων «Λουτράκι 2024», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης.

   

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *