12/07/2024

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποστολή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το ντοκιμαντέρ “Νικόλαου Δούμπα”

0

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποστολή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το ντοκιμαντέρ Νικόλαου Δούμπα

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα. 

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης, μουσικοί της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ο Αρχιμουσικός κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, το συνεργείο κινηματογράφησης και η ομάδα παραγωγής.  

Στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας, την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικυρώθηκε η συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το σπουδαίο project που αφορά στον Έλληνα Μαικήνα και εκπονείται πλέον με τη συνεργασία πολλών και σημαντικών φορέων. 

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και προσκαλέστηκε από τον κ. Γκιώνη να επισκεφτεί την περιοχή μας. 

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Βλάστη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με το κουαρτέτο κλαρινέτων της Φιλαρμονικής, τα χάλκινα της Κοζάνης και τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν την οικογένεια Δούμπα. 

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Dr. Ιωάννη Τζαφέττα, συγγραφέα του βιβλίου «Νικόλαος Δούμπας, ο Έλληνας Μαικήνας» και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης κ. Ιωάννη Τζιούμαρη, παρουσία της κ. Δαδαμόγια. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής και τους τόπους των γυρισμάτων. 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *