Στην Αρχαία Ολυμπία η γη καταπίνει ένα χωριό -Σπίτια και χωράφια… βουλιάζουν [βίντεο]

1

Στην Αρχαία Ολυμπία η γη καταπίνει ένα χωριό -Σπίτια και χωράφια… βουλιάζουν [βίντεο]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στην Αρχαία Ολυμπιά η γη καταπίνει ένα χωριό -Κάθε μέρα βουλιάζει κι από λίγο

Οι κάτοικοι της Καυκανιάς, ενός χωριού κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, βλέπουν το χωριό τους να κόβεται στα δύο και η γη, σιγά σιγά, να υποχωρεί και να το καταπίνει απειλώντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια των προχθεσινών κατολισθήσεων ο τόπος έτριζε, ακούγονταν κρότοι και στη συνέχεια άρχισαν να πέφτουν κεραμίδια. Ωστοσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε κάτι τέτοιο, αφού το φαινόμενο των καθιζήσεων πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή, για να εντάθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το αποτέλεσμα είναι πως έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, τρία σπίτια, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός δρόμος έχει υποστεί καθίζηση σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατος. Επίσης, ένα ισόγειο οίκημα, όπου στεγάζεται καφενείο, έχει υποστεί ζημιές στην τοιχοποιία και στη στέγη, ενώ έχουν «χτυπηθεί» και τρία γειτονικά σπίτια.

Χθες το πρωί επισκέφθηκε την Καυκανιά κλιμάκιο μηχανικών της περιφέρειας και έκανε αυτοψία στην περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνταχθεί πόρισμα, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση» είπε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fhmSufixChI]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Στην Αρχαία Ολυμπία η γη καταπίνει ένα χωριό -Σπίτια και χωράφια… βουλιάζουν [βίντεο]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *