17/07/2024

Σκότωσαν την κόρη τους γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό!

0

Σκότωσαν την κόρη τους γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σκότωσαν την κόρη τους γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό!

Η 20χρονη κοπέλα δεν ήθελε να χαραμίσει τη ζωή της και να παντρευτεί έναν άγνωστο, όπως απαιτούσε η οικογένειά της. Και το πλήρωσε με τη ζωή της!

Ένοχη για τη δολοφονία της είναι η ίδια η οικογένειά της. Η μητέρα της, ο πατέρας της, ο αδερφός της (ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και με τρεις σφαίρες της αφαίρεσε τη ζωή) και η αδερφή της, που ήταν παρούσα αλλά δεν έκανε τίποτα για να τη σώσει. Ήταν θέμα τιμής… Και τα εγκλήματα τιμής είναι συνηθισμένα στην πακιστανική κουλτούρα.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Μοουντουσάρ πήρε την εντολή από τους γονείς του και σκότωσε την 20χρονη αδερφή του Σαντία Σεΐχ, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Σαρλερουά του Βελγίου.

Το εφετείο της Μονς, στο Βέλγιο, επέβαλε φυλάκιση 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας. Ο Μουντουσάρ, αν και ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ μια από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.

Η μητέρα κι ο πατέρας κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί, αφού διέταξαν τη δολοφονία της νεαρής Σαντία η οποία ακολουθούσε το δυτικό τρόπο ζωής και είχε εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας για να σπουδάσει νομικά και να ζήσει τον έρωτά της για ένα συνομήλικό της Βέλγο.

Οι γονείς είχαν προσπαθήσει να την παντρέψουν με έναν εξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και δεν τον είχε δει ποτέ της. Μάλιστα ο “γάμος” τελέστηκε το 2005 από έναν ιμάμη μέσω του Ίντερνετ.

Οι γονείς “δεν δίστασαν, για λόγους τιμής, να εκτελέσουν την κόρη τους που αρνήθηκε να υποκύψει στο θέλημά τους”, τόνισε ο εισαγγελέας Αλέν Λεκρενιέ, ο οποίος ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Από την έναρξη της δίκης ο Μουντουσάρ είχε παραδεχτεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, εξηγώντας ότι σκεφτόταν από καιρό να σκοτώσει την αδελφή του επειδή είχε κηλιδώσει την τιμή της οικογένειας με την άσωτη ζωή της!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *