29/05/2024

Σε μυστική συνάντηση Σαμαράς – Βενιζέλος “φτιάχνουν” τη νέα κυβέρνηση, ποιοί υπουργοί φεύγουν και ποιοι θα αναλάβουν μετά τον ανασχηματισμό

0

Σε μυστική συνάντηση Σαμαράς – Βενιζέλος “φτιάχνουν” τη νέα κυβέρνηση, ποιοί υπουργοί φεύγουν και ποιοι θα αναλάβουν μετά τον ανασχηματισμό

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μετράμε ώρες αντίστροφα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με Σαμαρά – Βενιζέλο να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν προγραμματίσει μυστική συνάντηση για το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να καταλήξουν τόσο στα ονόματα των νέων υπουργών που θα αναλάβουν καθήκοντα στις θέσεις των δυο υπουργών της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν (Μανιτάκη, Ρουπακιώτη) καθώς και στους υπουργούς που πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλους λόγω αναποτελεσματικότητας. 


Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν – Ποιοι μένουν αμετακίνητοι

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα έχει 40 με 45 μέλη και σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Αντιπροέδρου και τις αρμοδιότητες κάποιου υπουργείου, με επικρατέστερο σενάριο να αναλάμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τωρινός υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος να μετακινείται σε άλλο υπουργείο. Έντονα ακούγεται και το σενάριο ο κ. Βενιζέλος να αναλαμβάνει το υπ. Εξωτερικών με τον Δ. Αβραμόπουλο να μετακινείται στο Εθνικής Αμυνας όπως γράφει το onalert.gr. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι διστακτικός στη μετακίνηση του Δ. Αβραμόπουλου εν’ όψει και της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει στη διατήρηση του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ των υπουργών που θα ήθελε να παραμείνουν αμετακίνητοι είναι οι Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίθετα, προς αποχώρηση λόγω μειωμένων επιδόσεων φέρονται να είναι: Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης λόγω αναποτελεσματικότητας στα προγράμματα ανεργίας, οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος – Μάριος Σαλμάς λόγω της τρύπας στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανιδης γιατί αν και οι ΟΤΑ πήραν αρκετά εκατομμύρια ευρώ λίγα προωθήθηκαν για την εξόφληση χρεών προς ιδιώτες, καθώς και οι υπουργοί Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης και Θόδωρος Καράογλου λόγω αργών ρυθμών. Βαρύ είναι το κλίμα και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για τη θέση του οποίου “παίζουν” τρία ονόματα σύμφωνα με τη Real: Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Μιχελάκης ενώ έχει ακουστεί και το όνομα της Ελίζας Βοζενμπεργκ.

Προς υπουργοποίηση είναι οι Μάκης Βορίδης για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή Εσωτερικών, Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπυργείο Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Ναυτιλίας ή Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοϊδη, του Π. Κουκουλόπουλου, της Φ. Γεννηματά, του Γ. Μανιάτη και του Φ. Σαχινίδη.

Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *