Σε αναποφάσιστους και εκτός Βουλής «παίζονται» oι εκλογέςΜε την πόλωση να φτάνει στο αποκορύφωμά της και τους πολιτικούς αρχηγούς να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αιχμή τον φόρο στα ακίνητα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες και τις συνεντεύξεις, ρίχνοντας το βάρος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.«Πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη ζωή του;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και ότι θα υποχωρήσουν ο ΕΝΦΙΑ και σειρά άλλων φόρων.

Προειδοποίηση στους ψηφοφόρους έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Ιωάννινα: «ψάχνοντας τον χαμένο παράδεισο, μπορεί να βρεθείς σε μία οικονομική και κοινωνική κόλαση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ».

Αυτοδυναμία ζήτησε από το Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως «αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα».

Το ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει ούτε θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, με κορμό, είτε τη Νέα Δημοκρατία, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο Δημήτρης Κοτσούμπας, «βολές» εναντίον όλων εκτός του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, βεβαιότητα για είσοδο της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Βουλή εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι είναι εδώ για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ, όπως φαίνεται στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων, η αυτοδυναμία δύσκολα θα επιτευχθεί. Καθοριστικό ρόλο παίζουν τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή: όσο μεγαλύτερο είναι το άθροισμα των ποσοστών που συγκεντρώνουν, τόσο χαμηλώνει ο πήχης για την αυτοδυναμία, ενώ, για κάθε μονάδα  που συγκεντρώνουν τα «μικρά» κόμματα, ο πήχης της αυτοδυναμίας πέφτει 0,4%.

Πηγή: star.gr