Σήμερα στις 18:00, παρουσία του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα, η εκδήλωση ”Ερευνώ- Καινοτομώ 2021-2027”

0

Πρόσκληση σε παρουσίαση της Δράσης ”Ερευνώ- Καινοτομώ 2021-2027”

‍Το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώνει την επερχόμενη εκδήλωσή του, που επιδιώκει να συγκεντρώσει εκπροσώπους από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, να συζητήσουν και να διερευνήσουν ευκαιρίες για έρευνα που μπορεί να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 & ώρα 18:00μμ και θα επικεντρωθεί στη νέα χρηματοδοτική δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΣΠΑ 2021 – 2027),   όπου παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα θα παρουσιαστούν οι 4 παρεμβάσεις από τα αρμόδια στελέχη.

 

Δικαιούχοι της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»  είναι:

α ) Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις» και

β) Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί».

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με στόχο τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

 

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης  Λουζιώτης εκτιμά ότι «Αυτή η εκδήλωση θα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να μάθουν για την πιο πρόσφατη έρευνα και στους ερευνητές να συνδεθούν με επιχειρήσεις και να εξερευνήσουν πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027».

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και στα μέσα ενημέρωσης και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους η έρευνα μπορεί να εφαρμοστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να επιτύχουν.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου«Γιάννης Λαρσινός».  Με το πέρας της εκδήλωσης θα παρέχουμε μικρή δεξίωση και άφθονες ευκαιρίες για δικτύωση και συζήτηση.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, κα Νίνα Κασιμάτη.

 

Η agenda της εκδήλωσης:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *