23/06/2024

Ρομπότ σκότωσε άνθρωπο στη Γερμανία

0

image

Εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Volkswagen στη Γερμανία βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένα βιομηχανικό ρομπότ τον άρπαξε και τον συνέθλιψε πάνω σε μια μεταλλική πλάκα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο 22χρονος, εξωτερικός συνεργάτης της Volkswagen που εγκαθιστούσε εκείνη την ώρα το ρομπότ μαζί με συναδέλφους του, πέθανε στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στο Μπαουνάταλ, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Χάικο Χίλβιγκ δήλωσε πως σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το περιστατικό προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Καμία βλάβη δεν βρέθηκε στο στατικό ρομπότ, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί να εκτελεί διαφορετικές εργασίες στη γραμμή συναρμολόγησης.

Η Volkswagen ανέφερε στους Financial Times ότι η φονική μηχανή δεν ανήκει στην τελευταία γενιά ελαφρών ρομπότ που μπορούν να λειτουργούν δίπλα σε ανθρώπους.

Αντίθετα, λειτουργεί συνήθως μέσα σε έναν κλειστό κλωβό, μακριά από ανθρώπους.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA, οι αρχές διερευνούν την υπόθεση για να αποφασίσουν σε ποιον θα ασκήσουν δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση, τα περιστατικά αυτού του είδους είναι σπάνια. Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε από ρομπότ ήταν ο Ρόμπερ Ουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι όταν χτυπήθηκε από τον βραχίονα ενός γιγάντιου ρομπότ σε εργοστάσιο της Ford το 1979.

Ένα πιο μακάβριο περιστατικό αναφέρθηκε στην Ιαπωνία το 1981. Ο Κένζι Ουράντα, μηχανικός της Kawasaki, ξέχασε να απενεργοποιήσει πλήρως ένα χαλασμένο ρομπότ πριν επιχειρήσει να το επιδιορθώσει.

Η μηχανή τον έσπρωξε σε έναν περιστρεφόμενο καταστροφέα μεγάλων αντικειμένων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *