23/04/2024

Ράλι Ακρόπολις και φέτος το Λουτράκι συμμετέχει και ξεχωρίζει

0

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το OAKA θα ανοίξει τις πύλες του στην εκκίνηση του EKO Ράλι Ακρόπολις.
Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδρομή στο Λουτράκι και στη στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιώργο  Γκιώνη που όπως τόνισε είναι λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού .

Ήδη, τα έργα εντός του Ολυμπιακού Σταδίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για τη διαμόρφωση της πίστας (ασφάλτινη διαδρομή μήκους 1,95 χλμ.), ενώ ο αγώνας περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, οι οποίες θα προβάλουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος 200 άτομα, ενώ η διοργάνωση περιλαμβάνει 70 συμμετοχές με πληρώματα από 37 χώρες.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως οι εργασίες ολοκληρώνονται σταδιακά, «σε έναν χώρο που από μόνος του έχει μια ιδιαίτερη αύρα, την καρδιά του ΟΑΚΑ».

Είκοσι ελληνικές συμμετοχές

«Είπαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει την υπερειδική του EKO Ράλι Ακρόπολις, μια κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που το υπουργείο Αθλητισμού με πολύ πείσμα και επιμονή, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία του Μηχανοκινήτου Αθλητισμού, καταφέραμε και επαναφέραμε το Ράλι Ακρόπολις μετά από 8 χρόνια από το WRC».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η υπερειδική διαδρομή της διοργάνωσης θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ στις 19.00 η ώρα, «με 70 συμμετοχές από 37 διαφορετικές χώρες και με 20 ελληνικά πληρώματα».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι ελληνικές συμμετοχές και αυτό γίνεται μετά από την ενθάρρυνση της Πολιτείας να ενισχυθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα».

Σημαντική η βοήθεια της αγοράς

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η ιδιωτική πρωτοβουλία, που σε συνεργασία με την Πολιτεία παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ενίσχυση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Χαιρόμαστε γιατί η Πολιτεία βγήκε μπροστά αλλά βρήκε αρωγό την αγορά, που σε πολύ μεγάλο ποσοστό καλύπτει τη δαπάνη αυτού του απαιτητικού πρότζεκτ. Πέρυσι, μας στοίχισε 3.100.000 ευρώ, με το 75% του κόστους της διοργάνωσης να προέρχεται από την αγορά και το υπόλοιπο από το κράτος, και έμεινε και ταμείο 147.000 ευρώ. Η εικόνα που εισπράττουμε για φέτος, είναι ένα κλικ παραπάνω για τη συμμετοχή της αγοράς. Η αγορά πλέον εμπιστεύεται την Πολιτεία και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό».

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, «η Πολιτεία, μπαίνοντας μπροστά, δημιούργει σχέση εμπιστοσύνης. Θέλει να ταυτιστούν εταιρίες με σημαντικά αθλητικά γεγονότα, αλλά από την άλλη να συμβάλλουν και εκείνοι στις διοργανώσεις για να μπορεί το κράτος να διοργανώνει περισσότερα γεγονότα. Το υπουργείου Αθλητισμού, με διάθεση εξωστρέφειας, έχει οργανώσει το Ράλι Ακρόπολις, διεθνή ποδηλατικό γύρο, δυο παγκόσμιες διοργανώσεις beach handball».

Μεγάλα τα έσοδα

Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί μια παγκόσμια διοργάνωση με ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, που αναμένεται να φέρει πολλά έσοδα στη χώρα.

«Φέτος τα νούμερα θα είναι πολλαπλάσια. Έχουμε 400 διαπιστευμένους δημοσιογράφους, 60.000 θεατές την πρώτη μέρα και 100.000.000 τηλεθεατές».

Το διαφορετικό στη φετινή διοργάνωση είναι πως μετά το πέρας του Ράλι Ακρόπολις, οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση ενστόλων.

« Στην εγκατάσταση θα έχουμε εκπαίδευση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, σε θέματα οδήγησης κάτω από σκληρές συνθήκες».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που δουλεύουν για την ολοκλήρωση της πίστας το ΟΑΚΑ, αλλά και τους υπόλοιπους περίπου 3.000, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε όλες τις μέρες της διοργάνωσης, εθελοντές, αστυνομικούς, διασώστες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 200 εργαζόμενους στο ΟΑΚΑ και στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, αλλά και τους 3.000 ανθρώπους που θα βρίσκονται στους δρόμους για να βοηθήσουν έτσι ώστε να πάνε τα πάντα άριστα».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *