25/04/2024

Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ – Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2-1 Νίκη χρυσάφι και επιστροφή στην κορυφή

0

Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ – Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2-1 Νίκη χρυσάφι και επιστροφή στην κορυφή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Επιστροφή στις νίκες για τους οράνιε, οι οποίοι αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έθελξαν με την αποδοσή τους, στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν πιο ψύχραιμοι, ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί και με δύο γκολ από τους Χρυσαφίδη και Αποστολάκη έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη απέναντι σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο και δύσκολο αντίπαλο.

Μια νίκη που, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, τους φέρνει πάλι πρώτους στην κορυφή του Πρωταθλήματος μετά από απουσία μίας εβδομάδας.

Όσοι παρακολούθησαν το σημερινό παιχνίδι πιθανώς να μη θυμούνται, ούτε απόψε το βράδυ, το πρώτο  ημίχρονο της αναμέτρησης. Το «αυτο-δοκάρι» του Μαυρέλη (φωτ.5) είναι ίσως η μόνη φάση άξιας αναφοράς.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν διαβασμένες και πολύ προσεκτικές στο παιχνίδι τους. Οι φιλοξενούμενοι άφησαν χώρο στους οράνιε και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την αμυνά τους, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους αντιπάλους τους. Παράλληλα, με βαθιές μπαλιές προς τους ταχύτατους Ounugwe και Peter, προσπαθούσαν να βρουν ακάλυπτη την άμυνα των οράνιε.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, περίμεναν αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και οι καλύψεις τους στην άμυνα ήταν εξαιρετικές. Στον επιθετικό τομέα, όμως, ήταν δύσκολο να βρεθούν σε φάσεις με παίκτη παραπάνω και έτσι απείλησαν ελάχιστα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα άλλο παιχνίδι.

Οι δύο αποβολές των Peter (55ο λεπτό) και Αντωνίου (57ο λεπτό) άλλαξαν σχέδια και τακτικές ή μάλλον τις κατήργησαν. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως μπροστά στην εστία του Μητσόπουλου.

Στο 67ο λεπτό, ο Αποστολάκης σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μητσόπουλου, κάτι που επανέλαβε και στο 80ολεπτό.

Το σκορ άνοιξε στο 68ο λεπτό, σε μια φάση που, τόσο ο αμυντικός των γηπεδούχων που υπέπεσε στην παράβαση, όσο και οι οράνιε διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της συνάντησης. Ο αμυντικός για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε πριν το πέναλτι και οι οράνιε για καθυστερημένη υπόδειξη του πέναλτι. Τελικά όμως, έστω και με καθυστέρηση 2 -3 δευτερολέπτων, το πέναλτι υποδείχθηκε, ο αμυντικός αποβλήθηκε ,οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες, ο Αποστολάκης ευστόχησε από τη βούλα του πέναλτι και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τους οράνιε.

Στο 77ο λεπτό, οι οράνιε ζήτησαν νέο πέναλτι σε κλωτσιά του Gibson στον Χρυσαφίδη αλλά ο κ. Δασκαλόπουλος στην χειρότερη στιγμή του στο σημερινό παιχνίδι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο Gibson ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 95ουλεπτού όταν κέρδισε πέναλτι, την αποβολή του νεαρού Τσώκου και μείωσε για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η διαιτησία του κ. Δασκαλόπουλου μπορεί να προκάλεσε κάποιες στιγμιαίες αντιδράσεις από παίκτες ή θεατές, αλλά όλες οι υποδείξεις του ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς. Η φάση του 77ου λεπτού είναι το μεγαλύτερο λάθος του στο παιχνίδι, αφού όχι μόνο ήταν κοντά στη φάση και είχε …εικόνα της παράβασης, αλλά υπήρξε και …ήχος της παράβασης που ακούστηκε έως την κερκίδα του γηπέδου.

Το φίλμ του αγώνα

3ο λεπτό. Ο Αποστολάκης από πλάγια θέση ξεφεύγει από τον Γκότση, αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ περνάει άουτ.

7ο λεπτό. Ο Γόγολας ξεφεύγει από τον Γκαρμίρη, αλλά επίσης το διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κορδώση.

20ο λεπτό. Ο Γεώργαρης Π. θα εκτελέσει ένα φάουλ από πλάγια θέση. Ο Μαυρέλης μόνος του μέσα στην περιοχή δεν θα πιάσει την κεφαλιά για να απομακρύνει όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του Κορδώση, να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει κόρνερ.

42ο λεπτό. Ο Γιαννακούλης θα ξεκινήσει μια κούρσα 20 μέτρων και αφού ξεγλιστρήσει ανάμεσα από 4 αντιπάλους, θα βρεθεί από πλάγια θέση απέναντι στον Μητσόπουλο, αλλά το πλασέ που θα επιχειρήσει θα περάσει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σπαθοβουνίου.

46ο λεπτό. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Χρυσαφίδης στην κορυφή της μεγάλης περιοχής θα «σπάσει» τη μπάλα στον επερχόμενο Γιαννακούλη, αλλά το δυνατό συρτό σουτ του νεαρού θα περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μητσόπουλου.

55ο λεπτό. Σε μονομαχία μεταξύ Κρίκα και Peter μέσα στην περιοχή των οράνιε, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα «βουτήξει» για να εκβιάσει το πέναλτι, αντικρύζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Δασκαλόπουλο.

57ο λεπτό. Μαρκάρισμα του Αντωνίου στο χώρο του κέντρου με τον αρχηγό των οράνιε να αντικρύζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.

66ο λεπτό. Εκτέλεση κόρνερ από τον Γεώργαρη Π., η κεφαλιά του Μέμικο θα περάσει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Κορδώση.

67ο λεπτό. Ατομική ενέργεια του Αποστολάκη από αριστερά, με τη σέντρα σουτ που θα επιχειρήσει να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μητσόπουλου.

68ο λεπτό. Σέντρα του Τσώκου στο σημείο του πέναλτι. Ο Χρυσαφίδης με τον Αργυρόπουλο θα διεκδικήσουν τη μπάλα στον αέρα, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι. Στο σκάσιμο της μπάλας στο έδαφος, ο Χρυσαφίδης θα πιάσει το μονοκόματο σουτ που θα βρει στη συμβολή των δοκαριών του Μητσόπουλου. Εκείνη τη στιγμή, ο κ. Δασκαλόπουλος θα καταλογίσει το πέναλτι υπερ των οράνιε και θα αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό των φιλοξενούμενων.Την εκτέλεση του πέναλτι θα αναλάβει ο Αποστολάκης που θα νικήσει τον Μητσόπουλο για να κάνει το 1 – 0.

76ο λεπτό. Ατομική ενέργεια του Ζερβού από δεξιά και το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι με τη μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Βελέντζα, να παίρνει ανάποδα φάλτσα και να περνάει κόρνερ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μητσόπουλου.

77ο λεπτό. Η συρτή σέντρα του Τσώκου στο ύψος του πέναλτι, με τον Gibson να σηκώνει το πόδι του για να διώξει και τον Χρυσαφίδη την τελευταία στιγμή να «τσιμπάει» τη μπάλα και να δέχεται την κλωτσιά από τον μέσο των φιλοξενούμενων. Ο διαιτητής της συνάντησης θα μείνει …ασυγκίνητος και απλώς θα διακόψει το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον επιθετικό των οράνιε.

80ο λεπτό. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αποστολάκη, που θα πλασάρει, με τη μπάλα να μην του κάνει πάλι το χατίρι και να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μητσόπουλου.

82 λεπτό. Το πείσμα του νεαρού Γεώργαρη θα τον κάνει να κυνηγήσει και να κερδίσει μια χαμένη μπαλιά ανάμεσα σε Μητσόπουλο και Gibson. Το γύρισμα στον Χρυσαφίδη που θα κάνει το απευθείας διαγώνιο σουτ, με τον Gibson να αποκρούει με τα πόδια και τη μπάλα να φτάνει στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Αποστολάκης, αφού αποφύγει τον Γκότση, θα κάνει το δυνατό σουτ, για να πέσει ο Μητσόπουλος στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.

83ο λεπτό. Αντεπίθεση από τα πλάγια με τον Ζερβό και το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον επερχόμενο Γεώργαρη να σουτάρει απευθείας, αλλά τον Μαγγίνα να αποκρούει με τα πόδια μπροστά από τη γραμμή του τέρματός του.

84ο λεπτό. Σέντρα του Τσώκου και ο Χρυσαφίδης με καρφωτή κεφαλιά στην κίνηση θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μητσόπουλου για να κάνει το 2 – 0.

87ο λεπτό. Ο Δόσης θα εκτελέσει το φάουλ, αλλά ο Κορδώσης θα πέσει στη γωνία του και θα διώξει σε κόρνερ.

95ο λεπτό. Ο Δόσης θα βρεθεί από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή των οράνιε και θα κάνει το γύρισμα παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Ο Τσώκος με τάκλιν θα αλλοιώσει το πλασέ του Gibson που από τα 2 μέτρα θα στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κορδώση. Ο διαιτητής της συνάντησης θα καταλογίσει πέναλτι, αφού υπήρξε επαφή του αμυντικού των οράνιε με τον μέσο των φιλοξενούμενων. Ο Τσώκος θα αντικρύσει την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Gibson θα εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι για να μειώσει σε 2 – 1.

03.11.2012 at 15:00 ΓΗΠΕΔΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ Εισιτήρια: 100
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2 – 1 Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
Διαιτητής: Γ.Δασκαλόπουλος Α Κορινθίας / 8η Αγωνιστική-αγώνας
Σκόρερς
Κώστας Αποστολάκης (Πεν.) (68)
Δημήτρης Χρυσαφίδης (Πεν.) (84)
95 Gibson (πεν.)
Αρχική Ενδεκάδα
Φώτης Κορδώσης
Κώστας Γκαρμίρης
Κώστας Αντωνίου
Αναστάσιος Μπάρμπας
Αλέξης Ζερβός
Κώστας Παυλάτος
Δημήτρης Μαυρέλης
Κώστας Αποστολάκης
Γρηγόρης Κρίκας
Θανάσης Γιαννακούλης
Δημήτρης Χρυσαφίδης
Μητσόπουλος
Γκότσης
Μαγγίνας
Βελέντζας
Αργυρόπουλος
Gibson
Ounugwe
Μιχαλόπουλος
Peter
Γεώργαρης Π.
Γόγολας
Αναπληρωματικοί
Χρήστος Μπέκος
Παναγιώτης Ανδρεατίδης
Άγγελος Σπέτσης
Φάνης Τσώκος
Θανάσης Καλλάς
Στάθης Δημάκης
Γιάννης Γεώργαρης
Μέμικο
Ρεκλείτης
Γεώργαρης Γ.
Αμπαδιωτάκης
Χρυσούλας
Μαξιούτης
Δόσης
Αλλαγές
Φάνης Τσώκος -> Αναστάσιος Μπάρμπας (46)
Γιάννης Γεώργαρης -> Κώστας Παυλάτος (60)
Θανάσης Καλλάς -> Γρηγόρης Κρίκας (81)
60 Γόγολας – Μέμικο
79 Μιχαλόπουλος – Δόσης
81 Γεώργαρης Π. – Γεώργαρης Ι.
Κίτρινες Κάρτες
Κώστας Γκαρμίρης (35)
Κώστας Αντωνίου (53)
Δημήτρης Μαυρέλης (57)
Δημήτρης Χρυσαφίδης (84)
Κώστας Αποστολάκης (96)
15 Μιχαλόπουλος
30 Ounugwe
39 Αργυρόπουλος
55 Γκότσης
75 Βελέντζας
Κόκκινες Κάρτες
Κώστας Αντωνίου (57) 55 Ounugwe
68 Αργυρόπουλος

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mLQgrJQ_iJk]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mLQgrJQ_iJk] Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *