Πώς να μην πάρεις κιλά κατά την εορταστική περίοδο; 6 συμβουλές για να το πετύχεις 

0

Η αύξηση βάρους στις διακοπές αποτελεί κοινή ανησυχία για πολλούς ενήλικες. Και αυτό γιατί, την περίοδο των διακοπών ενθαρρύνουμε συμπεριφορές που προσθέτουν στην σιλουέτα μας περιττά κιλά. Τα Χριστούγεννα δε, οι διατροφικές μας συνήθειες μεταβάλλονται σημαντικά αφού όχι μόνο συνηθίζουμε να βρισκόμαστε σε πολλά περισσότερα δείπνα προσκεκλημένοι αλλά τρώμε αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που απολαμβάνουμε μόνο αυτή την περίοδο του έτους. Όπως έχει αποδείξει σχετική έρευνα, στην πραγματικότητα η αύξηση του βάρους εντοπίζεται κυρίως από τα μέση Νοεμβρίου έως τέλος Ιανουαρίου, κερδίζοντας μάλιστα κατά μέσο όρο 0,50 με 1 κιλό. Αν και τα νούμερα είναι πολύ μικρά, οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα κιλά αυτά δύσκολα χάνονται τον υπόλοιπο χρόνο. 

Για να σταματήσει να σε απασχολεί το ζήτημα των κιλών αλλά να μην σταματήσεις να απολαμβάνεις κάθε τι που θέλεις, ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις άψογη την σιλουέτα σου.

Μείνε ενεργητική μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Οι προπονήσεις και οι ώρες γυμναστηρίου συνήθως παραγκωνίζονται στις γιορτές. Πολύωρες καθιστικές συζητήσεις μετά το δείπνο ή χαλαρές οικογενειακές στιγμές μέσα στο σπίτι, προωθούν την αδράνεια, η οποία σε συνδυασμό με την κατανάλωση πολλών λιπαρών φαγητών οδηγούν στην αύξηση του βάρους. Αντί για την συνηθισμένη χριστουγεννιάτικη ταινία που βλέπεις κάθε χρόνο μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, πρότεινε τους να κάνετε μια χαλαρή βόλτα με τα πόδια στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Η τακτική αυτή θα σε βοηθήσει με τον έλεγχο του βάρους σου.

Μείωσε τις γευστικές δοκιμές

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ακόμα και η δοκιμή των φαγητών που ετοιμάζεις, μπορεί να επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες την σιλουέτα σου. Η δοκιμή των πιάτων μπορεί να είναι σημαντική, ειδικά αν μαγειρεύεις για άλλους – αλλά μια μικρή μπουκιά είναι υπεραρκετή. Θυμήσου πως όταν μαγειρεύεις είναι καλό να μην είσαι πεινασμένη καθώς έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγεις με τα τσιμπολογήματα.

Απέφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Λίγο πολύ οι περισσότερες τροφές γύρω μας έχουν υποστεί επεξεργασία. Όμως την περίοδο των γιορτών αυτές προωθούνται ως η “εύκολη λύση” για το δείπνο. Έτοιμος πουρές πατάτας σε κουτί, έτοιμη γέμιση για την γαλοπούλα κ.α. Αν και κερδίζεις πολύ χρόνο στην προετοιμασία του γιορτινού δείπνου, κερδίζεις ταυτόχρονα υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης και πολλά ανθυγιεινά λιπαρά. Για να αποτρέψεις την αύξηση βάρους, επίλεξε ολοκληρωμένα τρόφιμα και μαγειρέψε τα γεύματά σου από το μηδέν.

Παρέλειψε το refill

Στις γιορτές και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλά δείπνα, τα οποία συχνά σερβίρονται σε μπουφέ. Αφού γεμίσεις το πιάτο σου με όλα όσα θέλεις να φας, καλό είναι να αποφύγεις να πάρεις και δεύτερο από κάθε έδεσμα που βρήκες ενδιαφέρον.

Περιόρισε τις υγρές θερμίδες

Δηλαδή αυτές που προσλαμβάνεις από το αλκοόλ ή από διάφορα ροφήματα . Σίγουρα τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για ένα ποτηράκι παραπάνω, όμως φρόντισε να μην το παρακάνεις. Τα ποτά μπορούν να συνεισφέρουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης και κενές θερμίδες στη διατροφή σου, γεγονός που προκαλέσει άμεση αύξηση βάρους. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ συχνά έχει συνδεθεί με την αύξηση της όρεξης για γλυκά φαγητά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *