23/05/2024

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν την ηρεμία του οδηγού αλλά και των επιβατών διάφοροι τριγμοί, που προέρχονται από διάφορα μέρη και αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Πώς μπορούμε να τους περιορίσουμε;

0

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν την ηρεμία του οδηγού αλλά και των επιβατών διάφοροι τριγμοί, που προέρχονται από διάφορα μέρη και αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Πώς μπορούμε να τους περιορίσουμε;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

H μετακίνησή μας με το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ήρεμη. Ειδικά αυτό ισχύει για τον οδηγό, που δεν πρέπει να επηρεάζεται από διάφορους θορύβους, οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου. Θα πρέπει λοιπόν να τους εντοπίσουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την ηρεμία του, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών. 
 
Πηγές θορύβου
Οι θόρυβοι τους οποίους δεν μπορούμε να αποφύγουμε, προέρχονται από τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης, το σύστημα ανάρτησης, αλλά και εξαγωγής. Οπότε, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε όλα τα παραπάνω να λειτουργούν σωστά, για να έχουμε τα χαμηλότερα αποτελέσματα σε θόρυβο. Οι πιο εκνευριστικοί θόρυβοι προέρχονται μέσα από την καμπίνα του αυτοκινήτου και μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο στους επιβάτες. Ας δούμε ποιοι είναι και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε..
 Ντουλαπάκι συνοδηγού
 
Μέσα σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, όπως και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, θα πρέπει όλα τα αντικείμενα να είναι τακτοποιημένα, ώστε να μην προκαλούν θορύβους κατά τη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου.
 
Κέρματα και μεταλλικά αντικείμενα
Αλλος ένας λόγος για την παραγωγή ενοχλητικών θορύβων είναι τα κέρματα και άλλου είδους μεταλλικά αντικείμενα (κλειδιά, ροδέλες). Ακόμα και όταν το οδόστρωμα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έχουν την ιδιότητα να παράγουν διαπεραστικό ήχο, που ενοχλεί τους επιβάτες.
 
Αντικείμενα στις πλαϊνές θήκες θυρών
Τα πιο λεπτά αντικείμενα συνήθως τα τοποθετούμε στις πλαϊνές θήκες που διαθέτουν οι πόρτες. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα μουσικά CD, τα οποία είναι υπεύθυνα για ένα μεγάλο μέρος ενοχλητικών τριγμών.
 
Ακατάστατος χώρος αποσκευών
Όπως και στους υπόλοιπους αποθηκευτικούς χώρους, η κατάσταση του χώρου αποσκευών πρέπει να τυγχάνει κάποιας προσοχής ως προς την τοποθέτηση των αντικειμένων. Σε κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος τα αντικείμενα, ιδιαίτερα τα βαριά, χτυπούν μεταξύ τους, προκαλώντας έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 
Βίδες πλαστικών
Οι βίδες αυτές είναι πιο εμφανείς σε παλαιότερα αυτοκίνητα. Με την πολυκαιρία αλλά και από τους κραδασμούς που δέχονται τα πλαστικά μέρη της καμπίνας, η σφίξη των βιδών χαλαρώνει, με αποτέλεσμα τα πλαστικά να παράγουν ενοχλητικό τρίξιμο. Με ένα απλό κατσαβίδι μπορούμε να τις σφίξουμε, ώστε να ελαττώσουμε το θόρυβο.
 
Τσιμούχες
Από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από την υγρασία, οι τσιμούχες που μονώνουν την περίμετρο της κάθε πόρτας μπορεί να παράγουν κάποιον τριγμό. Εμείς, λοιπόν, για να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να προμηθευτούμε ένα σπρέι σιλικόνης και να λιπάνουμε όλα αυτά τα ελαστικά μέρη.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *