26/04/2024

Πτωχευση Λακη Γαβαλα…τα πρωτα σημαδια

0

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την πτώχευση του Λάκη Γαβαλά, ύστερα κι από τη συνέντευξη του γνωστού σχεδιαστή στο Down Town, επισφραγίστηκε η υποψία.
Εμείς τα είχαμε δει τα πρώτα σημάδια, στη συζήτησή μας το καλοκαίρι, όταν τα λόγια του Λάκη Γαβαλά δεν έκρυβαν την χαρακτηριστική γι’ αυτόν απόλυτη αισιοδοξία, αλλά είχαν και μια διάθεση αναθεώρησης και φιλοσοφίας.
… Ξαφνικά τα έχουμε όλα κι αν δεν τα συντονίσεις καλά δεν κάνεις τίποτα“. Προοικονομία…;

Τώρα.
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος μιλάει για την περιπέτεια του με την Εφορία και πώς η εταιρεία του (το 2009 έφτασε να βγάζει 75 εκατομμύρια ευρώ) οδηγήθηκε στην πτώχευση. Ο γνωστός σχεδιαστής κι επιχειρηματίας μιλάει στο Down Town και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι θέλει να πιάσει πάτο, ώστε το πάθημα αν του γίνει μάθημα!

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν η εταιρεία του μπήκε στο άρθρο 99 περί πτώχευσης, τα χρήματα που χρωστά στην εφορία και για το αν έχει περιουσία, μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θέλει να πιάσει πάτο για να του γίνει το πάθημα, μάθημα.

“Συμβαίνει παντού. Ούτε κι εγώ το περίμενα. Γι’ αυτό ακριβώς και είχα αποκτήσει αξιοπιστία στις συναλλαγές μου στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά για το πώς έφτασε στην πτώχευση. Απαντάει, δε, σε εκείνους που τον κατηγορούν για «λούσο» και τρελές σπατάλες. «Αναφορικά με το λούσο όμως θέλω να πω πως δεν υφίσταται. Εγώ γελοιοποιώ τα πράγματα. Ακόμη και το λούσο. Το να έχω δηλαδή ένα αγγλικό αυτοκίνητο, (γιατί συνεργαζόμουν με πέντε αγγλικές εταιρείες και ήθελα όταν έρχονταν εδώ οι εκπρόσωποί τους να τους μεταφέρω με ένα αγγλικό αυτοκίνητο), ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω». Επίσης αρνείται ότι έκανε άσκοπες σπατάλες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να μου ρίχνουν μομφή για το lifestyle μου, για μένα αυτό ήταν νορμάλ. Εξάλλου δεν είμαι ο άνθρωπος που πηγαίνει στα μπουζούκια και ξοδεύει εκατομμύρια σε λουλούδια, δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου τυχερά παιχνίδια, δεν σκέφτηκα ποτέ να ξοδέψω τα χρήματά μου σε βαρβιτουρικά και ουσίες που στοιχίζουν”.

Ο Λάκης σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ζητάει «συγνώμη» από τους πελάτες τους, που λόγω των προβλημάτων είχε δυσκολίες στο να τους πληρώσει: “Εγώ ήθελα να είμαι κοντά στον πελάτη. Και σε κάποιους από αυτούς που τους δημιούργησα πρόβλημα τους ζητώ συγνώμη και είμαι σίγουρος ότι επανορθώνω σιγά σιγά, μέχρι να μηδενίσω το πρόβλημά τους”. Και πρόσθεσε: “Η εφορία έχει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στα χέρια της. Εγώ δεν κράτησα τίποτα για ‘μένα. Ό, τι έχω βγάλει το έχω βάλει ενέχυρο για την εταιρεία!”

Εξάλλου, το σπίτι στη Μύκονο δεν είναι το μόνο πράγμα που πουλάει αυτή την στιγμή, αφού ο ίδιος αποκάλυψε ότι πουλάει και κάποια καταστήματα. Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία δεν τον έχει λυγίσει. Το αντίθετο, όπως ανέφερε: “Θέλω κι εγώ να φτωχύνω ως άνθρωπος. Για να μου γίνει το πάθημα μάθημα, να μην έχω ξανά αυτή την υπεραισιοδοξία στη ζωή μου. Θέλω να πιάσω πάτο. Εντελώς”!!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *