19/04/2024

Πρωτιά Έλληνα καρδιοχειρουργού σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας 

0

Ο δρ Γιώργος Σαρρής και η επαναστατική τεχνική «Heart print project»

Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical AssociationInnovation Challenge), ο Έλληνας καρδιοχειρουργός- παιδοκαρδιοχειρουργός δρ Γιώργος Σαρρής, διευθυντής του «Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου» και διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ιασώ», με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το «Heart print project» του δρ Γιώργου Σαρρή, είναι μια επαναστατική τεχνική στην προεγχειρητική διάγνωση, για επεμβάσεις καρδιάς, καθώς αποτυπώνονται σε τρισδιάστατο μοντέλο καρδιάς, τα ακριβή διαγνωστικά δεδομένα.

Στις 24 Μαΐου ολοκληρώνεται και η φάση της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ειδικών κριτών του φορέα «American Medical Association Innovation Challenge».

Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός πρωτοστατεί διεθνώς εφαρμόζοντας ήδη την προεγχειρητική διάγνωση, κρυφών, σοβαρών προβλημάτων της καρδιάς, φτιάχνοντας ένα πιστό τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς του ασθενούς. Εισάγει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τα πραγματικά απεικονιστικά δεδομένα από καρδιακό καθετηριασμό, μαγνητικές τομογραφίες και τρισδιάστατο υπερηχογράφημα.

Εν συνεχεία, μελετά και εντοπίζει, τόσο στο περίβλημα, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της καρδιάς, τις ανατομικές λεπτομέρειες και σημεία, που χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση.

Δείτε τον Έλληνα καρδιοχειρουργό για το πρωτοποριακό του πρόγραμμα σε παλαιότερες συνεντεύξεις του.

Πηγή: athensvoice.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *