18/06/2024

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ! Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης μετά τη δήλωση Βαρουφάκη που σόκαρε τον Ντάισελμπλουμ [καρέ καρέ οι σκηνές, Video]

0

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ! Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης μετά τη δήλωση Βαρουφάκη που σόκαρε τον Ντάισελμπλουμ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!  Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης μετά τη δήλωση Βαρουφάκη που σόκαρε τον Ντάισελμπλουμ [καρέ καρέ οι σκηνές, Video]

Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».

Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. Ομως δεν έμεινε εκεί. Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση. Είναι η στιγμή που ο Βαρουφάκης μοιάζει στο βίντεο να λέει ένα από «ουάου». Στη Ολλανδός  απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.

Τι είπε ο ισχυρός άντρας του Eurogroup στον νέο υπουργό Οικονομικών. Ολοι θέλουν να μάθουν τι του είπε στο αυτί, και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει διαρροή σύντομα από κάθε πλευρά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το 9.00

 

Δείτε καρέ-καρέ τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Οι αντιδράσεις στο twitter μετά τη χειραψία-αποδοκιμασία:

Αρκετοί κατά της στάσης Βαρουφάκη

@Κακή χρήση ελληνικών, γυρτό σώμα μπροστά, μπλεγμένα δάχτυλα, πιεσμένο χαμόγελο. Έφαγε πολύ “ξύλο” ο #litos_vios]

@Τραγικό performance Βαρουφάκη

@Ψιλοτσαντίλα έφυγε ο Ντάισελμπλουμ ή είναι ιδέα μου?

@τι τσαντίλα; Αν είχε φαλτσέτα τον έκοβε τον λαιμό του Βαρουφάκη.

@Ο Βαρουφάκης θα κατέβει από τη μηχανή με την αλυσίδα στο χέρι και θα πλησιάσει τον Ντάισελμπλουμ. “Με θυμάσαι ρε πο&*@”?

Μέτα το ραντεβού του με τον Νταϊσελμπλουμ ο Βαρουφάκης θα γράφει το Γιάνης με τρία “ν”

@Τελειωσε η κυβερνηση μολις

Αρκετοί υπέρ της στάσης Βαρουφάκη

@Οι προκάτοχοί του Βαρουφάκη πάντως τα “έκαναν πάνω τους” όταν συζητούσαν μαζί τους

@Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά δεν είναι παθητικός δέκτης των προσταγών των δανειστών

@Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ χωρίς συμφωνία, εγγυήσεις, το βρακί του ΥπΟικ; Αδίστακτοι οι αριστεροί, είναι ικανοί μέχρι κ να διαπραγματευτούν!

@Βαρουfuckis και δερνεις

Ενώ υπήρχαν και κάποιοι ουδέτεροι

@Οποιος κατάφερε να “αιχμαλωτίσει” το μορφασμό του επισκέπτη (άνοιγμα οφθαλών, σήκωμα φρυδιών, ανθυπομειδίαμα αιφνιδιασμού), εύγε!

@Εντάξει τα λόγια. Αλλά ΟΛΑ καθρεφτίζονται στον μορφασμό Ντάισεμπλουμ όταν ακούει την περί τρόικας καταληκτική δήλωση

@Παγωτό ο Ντάισελμπλουμ

@O σύντροφος @yanisvaroufakis προσπαθεί να εφαρμόσει game theory στην Ε.Ε ως Post-doc με τη χώρα.Αν δεν κάτσει,τι ειχαμε τι χασαμε στο Τεξας.

@Ο Ντάισεμπλουμ μ’αυτά που άκουσε απ’τον Βαρουφάκη στο τέλος χτυπούσε τ’ακουστικά του να δεί αν δουλεύουν.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *