24/04/2024

Πού και πώς ψηφίζουμε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών

0
Ό, τι χρειάζεται να ξέρουμε για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Για την ανάδειξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών ψηφίζουμε στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών 2019. Περνώντας το παραβάν αύριο ψηφίζουμε για την ανάδειξη περιφερειάρχη και δημάρχου, όπου δεν εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι η επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα.

Οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και η διαδικασία θα είναι προφανώς πιο γρήγορη κι εύκολη, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς δεν θα υπάρχουν αυτή τη φορά τέσσερις κάλπες, ούτε θα χρειάζονται σταυροί.

Δείτε εδώ που ψηφίζετε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *