Πλατεία Αδόφλου Χίτλερ σε χάρτη της Google

0

Πλατεία Αδόφλου Χίτλερ σε χάρτη της Google

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Συγγνώμη της Google για χάρτη με την «πλατεία Αδόφλου Χίτλερ»Συγννώμη ζήτησε η αμερικανική εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Google από τους Γερμανούς επειδή στους χάρτες που παρέχει στους χρήστες της μία πλατεία του Βερολίνου εμφανιζόταν με την ονομασία “Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ”.

Την Πέμπτη, για αρκετές ώρες, ο δρόμος που διασχίζει την Πλατεία Τέοντορ Χόις στη βόρεια πλευρά της μετονομάστηκε στους χάρτες της Google σε “Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ”. Την ονομασία αυτή έφερε η συγκεκριμένη περιοχή από το 1933 μέχρι το 1947.

“Μας υπέδειξαν ότι εμφανιζόταν μια ανακριβής και ανάρμοστη ονομασία στους Google Maps και διορθώσαμε αμέσως το λάθος”, ανέφερε μία εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία. “Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος αυτό”, πρόσθεσε.

Ο Τέοντορ Χόις ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Γερμανίας μετά τον πόλεμο. Η πλατεία πήρε το όνομά του το 1963.

Η έκπληξη που προκάλεσε το λάθος της αμερικανικής εταιρείας συζητήθηκε ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης της Γερμανίας ενώ η λαϊκή εφημερίδα Μπιλντ διερωτήθηκε στον ιστότοπό της “πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο”.

Η Google δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ωστόσο στο παρελθόν η υπηρεσία των χαρτών της έχει πέσει θύμα “κυβερνοπειρατείας”, όπως υπενθύμισαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *