24/07/2024

Παράταση έως 31 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, Ε9 και ληξιπρόθεσμα

0

Παράταση έως 31 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, Ε9 και ληξιπρόθεσμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Mέχρι τις 31 Ιουλίου πήρε παράταση τόσο η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όσο η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης.
Η προθεσμία έληγε στις 16/07 αλλά περίπου 300.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους. Στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχε έντονη ανησυχία ότι έως και την Δευτέρα θα ήταν μαζική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και το σύστημα μπορεί να αντέξει μάξιμουμ 200.000 χρήστες ημερησίως.

Έτσι, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Καλούνται επίσης οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να φροντίσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.

Παράταση και για Ε9 και για ληξιπρόθεσμα

Κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Πηγή: kavalanet.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *