Πήγε να γίνει καλόγρια και της έφαγαν 43.000 ευρώ!

0

Πήγε να γίνει καλόγρια και της έφαγαν 43.000 ευρώ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πήγε να μονάσει και πριν ενδυθεί το μοναχικό σχήμα, η ηγουμένη της μονής της αφαίρεσε 43.000 ευρώ από…
τον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία αυθαίρετα τα χρησιμοποίησε για … επέκταση του μοναστηριού. Ο λόγος για τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κυρία Κωνσταντία Δικού από την Θεσσαλονίκη, η οποία το 2008 πήρε την απόφαση να μονάσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Μεσημέρι της Έδεσσας. Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της, στη διάρκεια παραμονής της ως «δόκιμης» στη μονή, η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή… επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου.

«Τον Φεβρουάριο του 2009 η ηγουμένη Ιερώνυμη μου ανέφερε πως ο πάτερ Εφραίμ από το Άγιο Όρος την προειδοποίησε πως θα γίνει πόλεμος και πως οι καταθέσεις στην τράπεζα θα χαθούν και για αυτό θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων έτσι ώστε να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος και να μην χαθούν» αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Δικού, όπως και τελικά έπραξε. Μαζί με την ηγουμένη Ιερώνυμη, επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για… φύλαξη.

Τον Οκτώβριο του 2009 η κυρία Δίκου, ανακοίνωσε στην ηγουμένη Ιερώνυμη, πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».

Μετά την απάντηση αυτή, η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, εγκατέλειψε οργισμένη το μοναστήρι και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα ενημέρωσε τον μητροπολίτη Έδεσσας κ.Ιωήλ, για το περιστατικό ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, την συμβούλεψε να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων της από το μοναστήρι.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η κυρία Δίκου κατά της ηγουμένης Ιερώνυμης, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και πλέον η διαφορά θα επιλυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Από την πλευρά της η ηγουμένη Ιερώνυμη, υποστηρίζει πως το ποσό «δωρήθηκε» στη μονή με τη θέληση της κυρίας Δικού, ισχυρισμό που αρνείται κατηγορηματικά ο δικηγόρος της ενάγουσας κ.Κώστας Μοσχόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ερήμην της κυρίας Δίκου για εργασίες στο μοναστήρι. Ουσιαστικά την κορόιδεψαν, για να τα αποσύρει από την τράπεζα και να τους τα παραδώσει» δήλωσε στο protothema.gr o κ.Μοσχόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *