20/05/2024

Πάλι στο δικαστήριο η Ελλάδα για τις χωματερές !

0

Πάλι στο δικαστήριο η Ελλάδα για τις χωματερές !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
χωματερήΣήμερα, 26/11/2013, έλαβα την γραπτή ενημέρωση (δείτε την στο τέλος του άρθρου) από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Δ.Ε.Ε.).
Η Ελλάδα, όπως σήμερα επισήμως ανακοινώθηκε, από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμθηκε  και πάλι για το θέμα των χωματερών.
Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (από το 2005), από την τότε καταδικαστική απόφαση απόφαση του Δ.Ε.Ε. (υπόθεση C-502/03), απέτυχε η χώρα μας να κλείσει τις χωματερές ανά την επικράτεια και βέβαια πολύ περισσότερο να τις αποκαταστήσει.
Σήμερα, οκτώ (8) χρόνια μετά το Δ.Ε.Ε επανέρχεται και θα συζητήσει για:

•                      προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 71.193,60 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03 από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα εκτελεστεί η απόφαση που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03.

•                      Να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην υπόθεση C-502/03 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-502/03 εάν επέλθει νωρίτερα.

Τα κόστη – πρόστιμα, ως ανωτέρω, θα είναι εξοντωτικά και καταδεικνύουν την ανεπάρκεια μίας χώρας που ενώ είχε ολοκληρώσει την διοργάνωση σύγχρονων “Ολυμπιακών Αγώνων – 2004”, δεν έχει και δεν είχε φροντίσει για τα αυτονόητα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, εκθέτοντας μας συνεχώς και ασυστόλως, διεθνώς.

Και φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις χωματερές κλείνουν στα “χαρτιά” και σε κάποιες άλλες ανοίγουν νέες σε βουνά και ποτάμια της χώρας.

Οι πολιτικές ευθύνες για την πρότερη καταδικαστική απόφαση και την νέα παραπομπή της χώρας είναι δεδομένες.

Το πλήγμα της τουριστικής μας προβολής είναι επίσης αναπόφευκτο.

Ας συνεργαστούμε, όλοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες και μισαλλόδοξες προσεγγίσεις, για να αλλάξουμε αυτή την μειωτική για την χώρα και τους συμπολίτες μας πραγματικότητα.

Δεν πάει άλλο!

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφ.Σύμβουλος

Γραμμ.Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου

Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Ακολουθεί το έγγραφο:

37_ΝΕΥ_Astreinte_Sterea_Apovlita_C378_13

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *