Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “SENIOR” ΜΕ ΤΗΝ GREKLAND PANORAMA

0

O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου με την υποστήριξη  του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού πρόκειται να  συμμετάσχει, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «SENIOR» η οποία θα  διεξαχθεί από 1-3 Οκτωβρίου 2019, στην Στοκχόλμη Σουηδίας. Η έκθεση “SENIOR” διοργανώνεται για 25η φορά στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan και αποτελεί την μοναδική και μεγαλύτερη στοχοποιημένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στην Σουηδία. Φιλοξενεί πάνω από 260 Εκθέτες, ενώ συγκεντρώνει πάνω από 14.000 επισκέπτες.H North Events σε συνεργασία με την SENIOR Στοκχόλμης, παρουσιάζει φέτος αποκλειστικό περίπτερο για την Ελλάδα, GREKLAND PANORAMA, με σκοπό την προσέλκυσητουρισμού 3ης ηλικίας από την Σουηδία.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση με ειδικευμένο έντυπο υλικό το οποίο παρέχει πληροφορίες για τον προορισμό, τόσο σε επαγγελματίες τουριστικούς πράκτορες, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Σκανδιναβίας, με στόχο την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής.
Ο LTO θα συμμετέχει με δικό του stand το οποίο θα επενδυθεί με θεματικό brandingτουριστικών υπηρεσιών που απευθύνονται σε ηλικίες 55+, μέσα στον χώρο του περιπτέρου της GREKLAND PANORAMA, στο οποίο θα παρουσιάζονται προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα.

 

Ο Σουηδός SENIOR Traveler:

Αύξηση Ηλικιακών Ομάδων 55+:
Το 2020 οι Σουηδοί στο ηλικιακό γκρουπ των 55+ θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2.077.000 άτομα.
Υγιείς, Δραστήριοι και με Υψηλό Εισόδημα:
Ο μέσος Ευρωπαίος εκτιμάται ότι θα παραμείνει υγιής και δραστήριος για 8,3 έτη μετά την ηλικία των 65, ενώ για την Σουηδία οι άνδρες θα παραμείνουν υγιείς και δραστήριοι για 13,6 χρόνια μετά τα 65 και για τις γυναίκες για 14,6 χρόνια. Αντίστοιχη είναι η εικόνα για όλη την Σκανδιναβία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει τα περισσότερα έτη με καλή υγεία και δραστήρια ζωή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και το υψηλότερο εισόδημα.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ 55+:
(Μελέτη της CBI)

  • Διαθέτουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια
  • Αναζητούν νέες εμπειρίες και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου
  • Απολαμβάνουν διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού δεν έχουν οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις
  • Προτιμούν περιόδους εκτός αιχμής, στο τέλος και την έναρξη της τουριστικής σαιζόν
  • Εμπιστεύονται περισσότερο την προσωπική επαφή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, εκθέσεις) από ότι την σύγχρονη τεχνολογία (social media, internet)
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *