15/07/2024

Ο Σαμαράς πάει Παρίσι, εύκολη η συνάντηση με τον Ολάντ μετά τη Μέρκελ

0

Ο Σαμαράς πάει Παρίσι, εύκολη η συνάντηση με τον Ολάντ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Με άλλο... αέρα στο Παρίσι ο Σαμαράς – Στις 11:30 το ραντεβού με Ολάντ

– Στις 12:30 η κοινή συνέντευξη Τύπου Σαμαρά-Ολάντ

– Κοινό μέτωπο με τη Μέρκελ αναμένεται πως θα κρατήσει ο Γάλλος πρόεδρος

– Με ανεβασμένο ηθικό στη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός

– “Έσπασε ο πάγος” λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

– Μέρκελ και Ολάντ σταματούν τις πιέσεις και περιμένουν την έκθεση της τρόικαςΤο πρώτο δύσκολο τεστ για τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν αναμφίβολα η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Κι εκεί η γενική αίσθηση ήταν πως τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι φανταζόταν κανείς. Η Γερμανίδα καγκελάριος έστρωσε κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές (προβλέπει το πρωτόκολλο για κάθε αρχηγό κράτους που επισκέπτεται την Καγκελαρία) και στις δηλώσεις που ακολούθησαν έδωσε αυστηρή παράταση ζωής.

Συνάντησε μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό επί 40 λεπτά κατ΄ιδίαν, στέλνοντας το μήνυμα πως ο “πάγος” μεταξύ τους, έχει “σπάσει”. Με αυτό το “χαρτί” στη βαλίτσα του, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Ευρώπη, που στόχο έχει να αλλάξει το αρνητικό για τη χώρα μας, κλίμα.

Ο επόμενος σταθμός είναι το Παρίσι, εκεί όπου θα συναντήσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, τον Φρανσουά Ολάντ. Οι δυο άνδρες συναντώνται αφού πρώτα και οι δυο είδαν την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα περάσει την πύλη του Ελιζέ στις 11:30 και η συνάντησή του με τον Γάλλο ηγέτη θα έχει διάρκεια 45′.

Θα ακολουθήσει, στις 12:30 κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να κρατήσει κοινό μέτωπο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και θα στείλει το ίδιο μήνυμα με την Άνγκελα Μέρκελ: “σας θέλουμε στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας”.

Το κλίμα φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται πιο θερμό για τη χώρα μας αφού Μέρκελ και Ολάντ αποφάσισαν ουσιαστικά να περιμένουν την έκθεση της τρόικας ώστε να κρίνουν την Ελλάδα εκ του αποτελέσματος. Μέχρι τότε, οι δυο αρχηγοί σκοπεύουν να σταματήσουν τις πιέσεις προς την Αθήνα. Ωστόσο αυτό που διαμηνύουν διαρκώς είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

Στην Ευρώπη επικρατεί… πυρετός διαβουλεύσεων, όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα αλλά γενικότερα για την κρίση στην ευρωζώνη. Μέρκελ-Ολάντ άνοιξαν το… χορό των κρίσιμων συναντήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει τη σκυτάλη ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν τα τετ α τετ Μέρκελ-Μόντι στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και Μόντι-Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Πηγή: Newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *