Ο Δήμος διοργανώνει συνέδριο για το νερό την ώρα που αποσύρεται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού, το Υδροθεραπευτήριο είναι έτοιμο να κλείσει και στις βρύσες μας ρέουν άλατα !!

0

Ο Δήμος διοργανώνει συνέδριο για το νερό την ώρα που αποσύρεται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού, το Υδροθεραπευτήριο είναι έτοιμο να κλείσει και στις βρύσες μας ρέουν άλατα !!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Φίλτρο νερού βρώμικο νερό σε βρύση στο Λουτράκι 2
Φίλτρο νερού σε βρύση στο κέντρο του Λουτρακίου έγινε έτσι μέσα σε 20 ημέρες.

Ο Δήμος διοργανώνει Συνέδριο για το νερό την ώρα που αποσύρεται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού, το Υδροθεραπευτήριο είναι έτοιμο να κλείσει και στις βρύσες μας ρέουν άλατα !!
Το πολυτιμότερο αγαθό το διαφυλάσσει ο κ Δήμαρχος με όλες τις δυνάμεις του.

Και για να δούμε τι έχουμε τώρα:

  • Το εμφιαλωμένο νερό συγκεκριμένης εταιρείας αποσύρεται ως ακατάλληλο.
  • Ο θερμαλιστικός τουρισμός χωλαίνει και δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα του νέου Υδροθεραπευτηρίου.
  • Στις βρύσες μας ρέει νερό αμφιβόλου ποιότητας και υφής. Αυτό το τελευταίο ειδικά το είδαμε πάλι σήμερα και ήταν η τελευταία (παχύρευστη λόγω αλάτων) σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.Δείτε τις φωτογραφίες και και μην παραλείψετε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου.
    Προσέξτε κυρίως αυτά που ο Δήμαρχος δήλωσε ” Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τις ενέργειες μας για να διατηρήσουμε αμείωτη την  υψηλή  ποιότητα, ακεραιότητα και φήμη του νερού μας “.

    Ε πιο εντατικά θα ήταν, πιο νωχελικά δε γίνεται !

Και ελπίζω να μην ακουστεί τίποτα για “αβάσταχτη ελαφρότητα” και άλλα συναφή. Πρόκειται για ζητήματα ουσιαστικά και σημαντικά για τους κατοίους. Οι φανφάρες γύρω από το σπουδαιότερο αγαθό είναι καλές για διαφημιστικά φυλλάδια.
Η ποιότητα ζωής των κατοίκων όλου του Δήμου υποβαθμίζεται όσο χαλάει η ποιότητα του νερού, όσο η πόλη παραμένει σκοτεινή και όσο οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Όλα τα άλλα είναι μεγάλα λόγια μικρών ανθρώπων.

[slideshow]

Πάμε τώρα στο Συνέδριο που προβλήθηκε μόνο με δελτία τύπου, αλλά δεν ήταν μόνο πριν έβγαλαν δελτίο τύπου και μετά έτσι για να καταλάβουμε ότι η εκδήλωση όντως έλαβε χώρα.

Για τους ομιλητές μπορούμε να πούμε τη γνωστή παροιμία: Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Όσοι ήσασταν εκεί ακούσατε τους κκ:

Χ. Δοσσαρά (Πρόεδρο ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων)

Α. Μαστραντωνάκη (Μηχανολόγο Μηχανικό, Γεν. Δ/ντή ΔΕΥΑΛ-Π Λουτρακίου-Περαχώρας)

Τον κο. Ν. Σιδέρη (Γεωλόγο-Γεωτεχνικό ΝΑΜΑ) ο οποίος θα αναζητήσει  το φυσικό υπόβαθρο των υπογείων υδάτων στον Δήμο μας.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανάδειξη της παγκόσμιας φήμης και της ποιότητας του Φυσικού Μεταλλικού, του Ιαματικού & του Θαλασσινού Νερού Λουτρακίου, ήταν το θέμα του 1ΟΥ Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη εχθές, 26-8-2012, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, με πρωτοβουλία του Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κλείνοντας έτσι το 4ήμερο εκδηλώσεων με θέμα το Σταυροδρόμι των Νερών.

To Προεδρείο συγκροτήθηκε από τους κ. κ.: Ι. Γιωτάκη (Πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας), Ε. Μαυρογόνατο (Πρώην Δ/ντή Πολεοδομίας Δήμου), Ν. Λόη (Πρόεδρο Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’) και. Χ. Δοσσαρά (Πρόεδρο ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας).

O Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κος. Κώστας Λογοθέτης χαιρέτισε τους εκλεκτούς επιστημονικούς εισηγητές οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο, υπενθυμίζοντάς το πόσο απλόχερα απολαμβάνουμε στο Δήμο μας τα δώρα αυτά της φύσης, καθώς και τη σημαντικότητα διαφύλαξης τους ως κόρην οφθαλμού.

Θεματικές του συνεδρίου:

Διαφύλαξη & μαχητική διεκδίκηση του κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΥΑ, με εισηγητή τον κο. Χ. Δοσσαρά (Πρόεδρος ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων), ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, το μοντέλο των υδάτινων πόρων, το νερό ως αγαθό & η εμπορευσιμότητά του, τη σημασία της μείωσης άσκοπης κατανάλωσης, αλλά και τη σημασία του θεσμικού πλαισίου των ΔΕΥΑ.

Η υδρογεωλογική δραστηριότητα του ΙΓΜΕ στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου & τα αποτελέσματά της, με εισηγητές τον κο. Κ .Παπαδόπουλο & τον κο. Β. Ζοράπα (Υδρογεωλόγοι ΙΓΜΕ), ο οποίοι ενημέρωσαν για τα όρια, τη δομή & τη λειτουργία του υδροφορέα της λεκάνης Λουτρακίου, τους παράγοντες επιρροής της ποιότητάς του, την ‘υπογραφή του υδροφορέα στο νερό  & τον κύκλο του νερού για τη δημιουργία του υδροφορέα. Πολύ σύντομα αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα & από τον δικτυακό τόπο του Δήμου μας! Κλείνοντας, σημειώθηκε ότι τα επίπεδα του Χρωμίου (Cr) είναι κάτω από τα όρια ποσιμότητας, γεγονός που οφείλεται σε πετρωματικές ιδιότητες & όχι σε εξωγενείς παράγοντες.

Η διαχρονική λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ-Π, με εισηγητή τον κο. Α. Μαστραντωνάκη (Μηχανολόγος Μηχανικός, Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑΛ-Π Λουτρακίου-Περαχώρας), ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το ρόλο & το έργο της ΔΕΥΑΛ-Π στο Δήμο μας, δεδομένα & στατιστικά γεωτρήσεων καθώς & μέτρα αξιοποίησής τους, το ρόλο της αύξησης των οικιστικών αναγκών αλλά & προτάσεις για λήψη νέων μέτρων προστασίας του δικτύου ύδρευσης.

Τα υπόγεια υδατικά συστήματα του Δήμου στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Υ.Δ. Αττικής, με εισηγητή τον κο. Ν. Σιδέρη (Γεωλόγος-Γεωτεχνικός ΝΑΜΑ), ο οποίος ενημέρωσε περαιτέρω για το φυσικό υπόβαθρο των υπογείων υδάτων & την ποιοτική τους κατάσταση, για περιοχές & παράγοντες επιβάρυνσης του υδροφορέα της λεκάνης Λουτρακίου, για την ποιοτική κατάσταση του νερού στην περιοχή των Γερανείων, καθώς & για την ένταξη του υδροφορέα στο διαμέρισμα της Αττικής & όχι σε αυτό της Κορίνθου .

Η παραγωγή πόσιμου νερού με αφαλάτωση, με εισηγητή τον κο. Γ. Βακόνδιο (Μηχανολόγος-Μηχανικός, Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Σύρου), ο οποίος παρουσίασε το ρόλο της απουσίας του νερού στο Δήμο Σύρου, δεδομένα & στατιστικά αφαλάτωσης & μέτρα αξιοποίησής της, το ρόλο της αντίστροφης όσμωσης, τις φουντάνες, την άλμη (μη εκμεταλλεύσιμο θαλασσινό νερό) καθώς & τη συμβολή του τηλε-ελέγχου παραμέτρων από το κινητό τηλέφωνο!

Νερό: Προνόμιο ζωής & ίασης , με εισηγήτρια την κα. Π. Ράπτη-Λύρα (Ιατρός ενδοκρινολόγος), η οποία τόνισε το ρόλο & τη σημασία του νερού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ( υγεία, θρησκεία, φύση, κοινωνικά δρώμενα κλπ), αποκαλύπτοντας τους δεσμούς του νερού που υφαίνουν την ιστορία αυτού του τόπου και τους δρόμους της ετυμολογίας των λεκτικών συμβόλων για το νερό, καταλήγοντας στην πρόταση για δημιουργία Ινστιτούτου Μελέτης Νερού στο Δήμο μας.

Συστήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, με εισηγητή την κο. Γ. Παπούτσογλου ( Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης & Τεχνικών Πωλήσεων Pipelife Ελλάς Α.Ε.), ο οποίος παρουσίασε τις τεχνολογικές εξελίξεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ( νέα γενιά σωλήνων ύδρευσης, νέα συστήματα αποχέτευσης & όμβριων κ.α.) .

Το Συνέδριο έκλεισε ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης οποίος δήλωσε:

Ευχαριστώ όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του 1ου  Επιστημονικού Συνεδρίου για το νερό του Δήμου μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τις ενέργειες μας για να διατηρήσουμε αμείωτη την  υψηλή  ποιότητα, ακεραιότητα και φήμη του νερού μας.

Το νερό για μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι η ψυχή μας και θα το διαφυλάσσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *