Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης μετά από πρόσκληση βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες

2

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης μετά από πρόσκληση βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης μετά από πρόσκληση βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες από 28/11/ έως 30/11/2011.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ενημερώθηκε για θέματα του Κοινοβουλίου, για τη λειτουργία του και για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επισκέφθηκε με ομάδα Δημάρχων από όλη την Ελλάδα την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού αυτού οργάνου.

Κατά την επίσκεψη υπέγραψε το σύμφωνο των Δημάρχων το οποίο μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί από 3055 Δήμους από 27 Ευρωπαϊκά κράτη καθώς επίσης και από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους τουλάχιστον κατά 20%. Για να το πετύχουν αυτό, αναπτύσσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε δημόσιους όσο και ιδιωτικούς τομείς του Δήμου και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις Δομές Υποστήριξης.

Επίσης πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενημερώθηκε για προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα τεθούν σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης μετά από πρόσκληση βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες

  1. Προσέξατε ότι οι βουλευτές γράφονται με β μικρό
    αλλά οι Δήμαρχοι με Δ κεφαλαίο;

  2. AN SYNANTHSE TON HLIAKOPOULO STHN ATHINA FANTASOU POION SYNANTHSE STIS VRYKSELLES !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *