Ο Γ. Μπάκος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου και διαπαραταξιακής πρότασης για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την σωτηρία του δήμου

7

Ο Γ. Μπάκος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου και διαπαραταξιακής πρότασης για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την σωτηρία του δήμου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρωτοβουλία ΠολιτώνΑνοιχτή πρόσκληση για την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου και διαπαραταξιακής πρότασης για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την σωτηρία του δήμου. 

Μια νέα πρωτοβουλία με σκοπό την συνεργασία αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπάκος, σε συνεργασία με  μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δημότες, επιχειρηματίες, επιστήμονες και τεχνοκράτες της περιοχής, με σκοπό την την καταγραφή και την κατάρτιση σχεδίου και την δημιουργία πρότασης προς τη δημοτική αρχή.

Ήδη την πρωτοβουλία έχουν καταρχήν αγκαλιάσει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Κακαβάς, ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γ. Μαρίνης, ο επιχειρηματίας και Γ.Γ. της Τ.Ο Κορινθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χ. Μαρίνης, επιχειρηματίες και τεχνοκράτες της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης.

Ο Γιώργος Μπάκος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως τον Γ. Πετρίτση, τον Δ. Στάμου, και τον Μ. Δοσσαρά, σε μέλη της δημοτικής αρχής όπως τον Γ. Γλυκοφρύδη και τον Ν.  Λόη, στους πρώην Δημάρχους, σε μέλη των δημοτικών κοινοτήτων όπως τον Α. Μαρίνη και την Α. Κουρούκλη, σε υπεύθυνους πολίτες, επιχειρηματίες, θεσμικούς εκπροσώπους φορέων, τεχνοκράτες και στα ελεύθερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με σκοπό καταρχήν την ανοιχτή διαβούλευση και την ανταλλαγή απόψεων.

Κατόπιν της διαβούλευσης, θα καταρτιστεί σχέδιο για την σωτηρία της περιοχής του δήμου, έχοντας 4 βασικούς άξονες: 

  • Διαχείριση Υποδομών και Επενδύσεων της περιοχής. Σχέδιο σωτηρίας και προτάσεις βιωσιμότητας για το Υδροθεραπευτήριο, το Κολυμβητήριο, το Συνεδριακό κέντρο.
  • Διαχείριση της φήμης του Μεταλλικού και του Ιαματικού νερού Λουτρακίου, και σχέδιο επαναφοράς του Νερού Λουτρακίου στην αγορά της Ελλάδος και του εξωτερικού.
  • Κατάρτιση σχεδίου εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και των τοπόσημων της περιοχής, όπως η Διώρυγα, το Ηραίον, η δημιουργία Μουσείου Νερού, η δημιουργία Μουσείου Διώρυγας Ισθμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια, η εκμετάλλευση του Πάρκου Δεξαμενής, η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο Θρησκευτικός, ο Ιαματικός, ο Θεραπευτικός, ο Αθλητικός και ο Γαστρονομικός
  • Η κατάρτιση σχεδίου εκμετάλλευσης πόρων για την παραγωγή ενέργειας και καλλιέργειας, όπως η αιολική, η φωτοβολταϊκή, η γεωθερμία κλπ.

Ο στόχος είναι το σχέδιο να παρουσιαστεί μέσω μιας ειδικής ανοιχτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, και να κατατεθεί ως πρόταση υλοποίησης προς την δημοτική αρχή, με σκοπό την συμβολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών στην σωτηρία της περιοχής.

 

Εντός των επομένων ημερών, η  Πρωτοβουλία Πολιτών, κατόπιν των συζητήσεων για την συμμετοχή όσων περισσότερων ικανών ατόμων της περιοχής, θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “Ο Γ. Μπάκος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου και διαπαραταξιακής πρότασης για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την σωτηρία του δήμου

  1. Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, μαζέψου ρε Μπάκο! Καλά τον Λογοθέτη αυτό το ξέραμε μα και τον Κακαβά να πας να καπελώσεις έλεος!

  2. Μη και δεν προλάβεις να βγάλεις χολή. Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά από αυτά που διαβάζω και αυτά που έτυχε να συζητήσω με ένα εκ των αναφερομένων, ο Μπάκος ούτε καπελώνει, ούτε βάζει βλέψεις για να καπελώσει. Παίρνει μαζί με άλλους μια πρωτοβουλία με σκοπό να γίνει κάτι για το τόπο, χωρίς να προβάλει πολιτικές βλέψεις ή να αποσκοπεί στην εξουσία.
    Ίσως αυτό να είναι που πειράζει βέβαια.

  3. ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!!!!!ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΜΠΑΚΟ ΑΠΟΣΥΡΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ??ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ!!!!!!

  4. Κοίτα αν τα καταφέρετε και βγάλετε άκρη χωρίς να σφαχτείτε για την μαρκίζα να σας δούμε και να σας χειροκροτήσουμε κιόλας

  5. Τυχάρπαστο παπαγαλάκι του Κώτση, μάθε πρώτα ελληνικά γιατί άλλο ο σωσίας και άλλο ο σωτήρας (και άλλο τα γιαούρτια που θέλεις). Το ποιός είναι καμεροκυνηγός, το έχει αποδείξει περίτρανα ο Κώτσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *