Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός εκπροσώπησε την Βουλή στον ΟΑΣΕ

0

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, Γ. ΨΥΧΟΓΙΟ

Τους προηγούμενους μήνες συστάθηκε από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) θέση Ειδικού Αντιπροσώπου για τη Μεσόγειο, την οποία κατέλαβε ο Γάλλος Βουλευτής, κ. Μισέλ Βουαζάν (Michel Voisin) καθώς και αντίστοιχη κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός.
Η πρώτη σύσκεψη της ομάδας υπό τον κ. Voisin έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της Μεσογείου, ακούστηκαν οι απόψεις των βουλευτών των κρατών – μελών της Μεσογείου και τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα απασχολήσουν την ομάδα την επόμενη περίοδο.
Ο κ. Voisin πληροφόρησε τους συμμετέχοντες ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος επισκέψεων – παρατηρήσεων σε χώρες της Μεσογείου με πρώτο σταθμό τη Μάλτα (14-15/03), ενώ θα προτείνει να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (hotspot) της Λέσβου το επόμενο διάστημα.
Στην παρέμβασή του ο Έλληνας Βουλευτής, κ. Γιώργος Ψυχογιός, τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, συνεργαζόμενη με πολλές χώρες της Μεσογείου σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η αγροτοδιατροφή και, φυσικά, η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ο ρόλος που πρέπει να παίξουν οι Διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο ΟΑΣΕ, σε αυτή την κατεύθυνση είναι να υπερβούν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια που προκύπτουν σε διακρατικό – πολιτικό επίπεδο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επίλυση προβλημάτων με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Μεσόγειος ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει χώρος οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανταλλαγής και προκοπής των λαών και όχι φρούριο ή νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών.

Κόρινθος, 02.03.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *