27/07/2024

Ολοκλήρωση μικροέργων….. «μεγάλης» αναγκαιότητας

0

Η νέα Δημοτική Αρχή του Γ. Γκιώνη, περάν των άλλων,  καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τον  προγραμματισμό, τον συντονισμό, την υλοποίηση, την αποπεράτωση και την παράδοση σε χρήση στους κατοίκους του Δήμου μας των «μεγάλων» έργων όπως Λύκειο Λουτρακίου, Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, Μετατροπή Ξενοδ. «Μπω Ριβάζ», Λιμάνι Λουτρακίου, Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Πολεοδομικός Σχεδιασμός, Αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου, Αποχετευτικό Δίκτυο Αγ. Θεοδώρων, Ε.Ο. Περαχώρας – Πισσίων/ Είσοδος Πισσίων κ.λ.π. , τα οποία απαιτούν και χρόνο και μεγάλη και επίπονη προσπάθεια λόγω και της υφιστάμενης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η Χώρα μας και σχεδόν όλοι οι Δημ. φορείς της Χώρας.

Όμως παράλληλα παραμένει κύριο μέλημά μας και η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου μας καθώς και η επίλυση μικροπροβλημάτων που αγγίζουν την λειτουργικότητα των οικιστικών Δημοτικών δομών. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν ασφαλτοστρωμένα,  σε ασφαλή κυκλοφορία και λειτουργία, μικρά τμήματα δρόμων ένα στο κέντρο της Περαχώρας και ένα στο Λουτράκι (οδός Περικλέους – όπου εδώ και δεκαετίες δέσποζε το γνωστό σε όλους μας «πέτρινο τείχος»). Υπολείπεται η κατασκευή κρασπεδόρειθρων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του οικιστικού ιστού των Αγ. Θεοδώρων.

Έπεται και η παρέμβαση, με παρόμοια μικροέργα, στην Τ.Κ. Ισθμίας, στην Τ.Κ. Πισσίων  και στην Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων.

Τα μικροέργα αυτά ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία τους τόσο πεζοί όσο και με τα αυτοκίνητά τους, δεκαετίες ολόκληρες.

Δεν διεκδικούμε δάφνες για τις ενέργειες αυτές γιατί είναι υποχρέωσή μας, αλλά υπενθυμίζουμε στους κατοίκους ότι μας απασχολεί και η καθημερινότητα τους που τόσο έχει διαταραχθεί από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί όλους μας και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε και άλλα μικροέργα και μικροπαρεμβάσεις αναπλάσεων, εξωραϊσμών, βελτίωσης  της λειτουργικότητας των οικιστικών δομών όπου είναι εφικτό σε όλο τον Δήμο μας, σε συνδυασμό και με τις επικρατούσες οικονομικές δυνατότητες χρηματοδότησης την παρούσα περίοδο.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, προκοπή και αισιοδοξία ότι το 2016 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας – Πολιτικής Προστασίας

 

Αθανάσιος Γεωργίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *