24/04/2024

Οι τάσεις των βάσεων ανά Πεδίο

0

Οι τάσεις των βάσεων ανά Πεδίο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μικρή πτώση των βάσεων στα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και οριακή πτώση στα υψηλόβαθμα προοιωνίζεται για το 1ο επιστημονικό πεδίο.

1ο πεδίο
Χωρίς θεαματικές μεταβολές στις υψηλόβαθμες

Οι τάσεις των βάσεων ανά Πεδίο

Μικρή πτώση των βάσεων στα τμήματα μεσαίων βαθμολογιών και οριακή πτώση στα υψηλόβαθμα προοιωνίζεται για το 1ο επιστημονικό πεδίο. Η μείωση των θέσεων στις περιζήτητες Παιδαγωγικές σχολές θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και ενδεχομένως κρατήσει τις βάσεις στα περσινά επίπεδα. Οριακή κάμψη, αναμένεται στα Νομικά τμήματα, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε τμήματα Πολιτικών Επιστημών, Θεατρικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, ιδίως της επαρχίας.

2ο-4ο πεδίο
Σημαντική κάμψη στα πολυτεχνικά

Σημαντική κάμψη στα πολυτεχνικά τμήματα, ακόμη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα πρέπει να αναμένουν οι φετινοί υποψήφιοι εξαιτίας των πολύ κακών επιδόσεων σε Φυσική και Μαθηματικά. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις λεγόμενες «καθηγητικές» σχολές του 2ου πεδίου, αφού εκτός από τις χαμηλές επιδόσεις που προμηνύονται, πολλοί εκτιμούν ότι θα πέσει η ζήτηση για τα συγκεκριμένα τμήματα.

3ο πεδίο
Μικρή υποχώρηση στα Ιατρικά

Οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στη Βιολογία, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Ιατρικές σχολές, φαίνεται πως θα κρατήσουν και φέτος τις βάσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, η πολύ κακή εικόνα που παρατηρείται στις επιδόσεις των άλλων μαθημάτων, ίσως οδηγήσει σε μικρή υποχώρηση των βάσεων, κυρίως στα επαρχιακά τμήματα. Στα περσινά επίπεδα -με μικρές αυξομειώσεις- θα διαμορφωθούν οι βάσεις στα υπόλοιπες υψηλόβαθμες σχολές, όπως Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές, Οδοντιατρικές.

5ο πεδίο
Ισορροπία στις περιζήτητες σχολές

Το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας προβλέπεται ότι θα απογειώσει τα ποσοστά των αριστούχων, δίνοντας «πόντους» σε όσους προσβλέπουν στα υψηλόβαθμα περιζήτητα τμήματα του 5ου πεδίου. Ωστόσο, στο δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Μαθηματικά Γ.Π) οι επιδόσεις είναι χειρότερες από πέρυσι. Ως εκ τούτου, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι βάσεις στα κεντρικά περιζήτητα τμήματα θα παραμείνουν κοντά στα περσινά επίπεδα, ενώ τα αντίστοιχα της επαρχίας θα υποχωρήσουν. Μεγαλύτερη θα είναι η κάμψη σε τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *