Οι Πράσινοι παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιό τους την Τρίτη 29 Απριλίου

οικολογοι πρασινοι πελοποννησος κορινθια λουτρακι

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογίαστην Κορινθία

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Κόρινθος: Συνέντευξη Τύπου, ώρα 16.30

Λουτράκι: συνάντηση εργασίας, ώρα 19.30

Ο Νίκος Χρυσόγελος,ευρωβουλευτής των Πράσινων, και οι συνυποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”, Όλγα Θεοδωρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Νίκος Λόης, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 στην Κόρινθο, ώρα 16:30, στο Ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, καθώς και των προτάσεών τους για μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια καλύτερη Ευρώπη. Συντονιστής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Λάμπρος Μπούκλης.

Την ίδια ημέρα, στο Λουτράκι στο Πνευματικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 17) και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και τις θέσεις τους.

Η ονομασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι τρεις πολύ σημαντικές λέξεις, Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, που την συνοδεύουν, δίνουν το πολιτικό στίγμα της νέας πράσινης κοινωνικής λίστας.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ, γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση.

Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.

Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Με ένα νεανικό, αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, με έντονη γυναικεία παρουσία, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δίνουν το λόγο στη γενιά που έχει φορτωθεί ένα πολλαπλό χρέος στο σχεδιασμό του μέλλοντος, καθώς καμία απόφαση που αφορά τους νέους δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς συμμετοχή των ίδιων. Έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο με ποσοστό 43% και βάση τη δέσμευση στις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική. Το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων είναι πολίτες που δεν έχουν περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, όμως δεν είναι πολιτικά αδιάφοροι αλλά κοινωνικά δραστήριοι πολίτες.

Στόχος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία είναι να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στις Περιφέρειες της χώρας για τα θέματα οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και να ακουστούν οι απόψεις των στελεχών της αυτοδιοίκησης και των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης, που θα έχει άμεση σχέση με τους ελληνικούς Δήμους και τις ελληνικές Περιφέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

 facebook.com/prasinoitwitter.com/greensgr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Οι Πράσινοι παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιό τους την Τρίτη 29 Απριλίου

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να επισημάνω, ως αναγνώστρια, ένα λάθος σε ένα σημερινό σας δημοσίευμα που τιτλοφορείται ” Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιό τους την Τρίτη 29 Απριλίου”. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι “Πράσινοι” (του Χρυσόγελου) είναι διαφορετικό κόμμα από τους “Οικολόγους Πράσινους”. Μετά την πρόσφατη αποπομπή του από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Χρυσόγελος έφτιαξε το δικό του κόμμα που ονομάζεται “Πράσινοι”, όχι “Οικολόγοι Πράσινοι”. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί επισήμως το Κόμμα των Πρασίνων της Ευρώπης.

    Σας ευχαριστώ

  2. Σας ευχαριστούμε για την άμεση διόρθωση του τίτλου του κειμένου. Φυσικά και έχετε απόλυτο δίκιο γι’ αυτό ήδη το διορθώσαμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.