Ξημέρωσε. Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Λουτράκι

0

Η νύχτα ήταν δύσκολη και σε μια άνιση μάχη πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν ηρωικά. Πυροσβεστική, στρατός και η πολιτική ηγεσία του τόπου ο καθένας με το δικό του ρόλο ενωμένοι απέναντι στον μεγάλο αχόρταγο εχθρό. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι εθελοντές που προσέφεραν με αυταπάρνηση προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούσαν μιας και η περιοχή είναι δύσβατη. Επιτέλους ήρθε το πρωί και είναι και πάλι δυνατή η πυρόσβεση από αέρος. Ύστερα από μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης με το φως του ήλιου ξεκίνησαν οι ρίψεις.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι τα χέρια που βοηθούν είναι ιερότερα από τα χέρια που προσεύχονται και κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέσαι αν ισχύει. Ακόμα και μέσα απο τα social media φάνηκε μεγάλη κινητοποίηση συνδημοτών μας που παρότρυναν να προσφέρουμε νερό, φυσιολογικό ορό και φαγητό στους μαχόμενους με τις φλόγες ήρωες, δίνοντας φυσικά πρώτοι το παράδειγμα. Υπήρχαν και εκείνοι που προσεύχονταν και προέτρεπαν για προσευχές. Πως αλλιώς; Τέτοιες στιγμές ξυπνάει μέσα μας η πίστη και στρέφουμε το βλέμμα ψηλά για να δούμε το Θεό μέσα από τις φλόγες, τώρα που Τον χρειαζόμαστε.

Όλοι ο καθένας από τη δική του σκοπιά ενωμένοι μπροστά στο άδικο από όπου κι αν προήλθε. Με την ευκαιρία να διερωτηθούμε από που προήλθε, αλλά αυτό ελπίζουμε να το κάνουν κυρίως οι αρμόδιοι όταν σβήσει η φωτιά και να μη μείνουν απλά στη διαπίστωση. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ανθρώπινο χέρι απο συμφέρον μπορεί να κάνει τέτοιο κακό, αν και η ιστορία έχει δείξει ότι μπορει να κάνει και χειρότερο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *