Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι!

0

Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

patrino karnavaliΞεκινά σήμερα στις 11.00 το πρωί η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το καρναβάλι και αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού.

Στη φετινή ημέρα έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η κοινοφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία.

Από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, οι δράσεις της ημέρας έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα.

Οι περισσότερες καρναβαλικές δράσεις θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους Παντανάσσης και Γεροκωστοπούλου.

Στις 13.00 το μεσημέρι ο τελάλης, μαζί με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες, θα παραδώσουν στο δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2014, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του τελετουργικού, ο δήμαρχος θα κηρύξει στις 20.30 το βράδυ την επίσημη έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2014, με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα.

Ας σημειωθεί, ότι στην φετινή ημέρα έναρξης, έπειτα από απόφαση του εμπορικού συλλόγου, οι έμποροι θα κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *