19/04/2024

Νεολαία Λουτρακίου για τις τσούχτρες

0

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ
ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ – ΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ LTO ΣΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Μπαίνοντας στο 2018 και διαπιστώνοντας ότι δεν είχε γίνει ακόμα καμία ενέργεια από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις τσούχτρες, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δ.Σ του LTO (της Μ.Κ.Ο. που έχει αναθέσει η Δημοτική Αρχή τον ρόλο της Τουριστικής Επιτροπής) στις 11/10/2017, την ενημέρωση του ΣΠΟΑΚ στις 11/10/2017, την σχετική επιστολή στον Δήμο Λουτρακίου στις 23/10/2017 και την παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/11/2017 (με έγγραφο που συνυπέγραψαν 25 νέοι δημότες), ανησυχήσαμε ότι πάλι θα φτάσουμε στο Καλοκαίρι απροετοίμαστοι και θα ζήσουμε μια καλοκαιρινή σεζόν παρόμοια με την περσινή. Μάλιστα η απάντηση του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Αντιδημάρχου κ. Πέρρα «Η Περιφέρεια λέει ψέματα δεν την έχω δει πουθενά και όλα αυτά τα ακούω κουραφέξαλα» μας έκανε να πιστέψουμε ότι η συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας ήταν από προβληματική έως ανύπαρκτη. Ενημερώσαμε δηλαδή κάθε ενδιαφερόμενο για την ύπαρξη και τη δυνατότητα διάθεσης κονδυλίων από την Περιφέρεια για την ανακούφιση του προβλήματος και η πιο ευγενική απάντηση που εισπράξαμε ήταν η αδιαφορία.
Για τον λόγο αυτό στείλαμε νέα επιστολή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου στις 9/1/2018 και της ζητήσαμε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ώστε να λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα του τόπου. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεργασία με την ίδια ότι αυτό έπραξε και κάλεσε σε συνάντηση στην Τρίπολη τον Δήμο Λουτρακίου και τον LTO – ΜΚΟ, στην οποία και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του πλάνου αντιμετώπισης του φαινομένου. Επιβεβαιώθηκε επίσης η πρόθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει τα όποια ανακουφιστικά μέτρα (τοποθέτηση διχτυών, μίσθωση τοπικών ψαράδων) και να βοηθήσει το Λουτράκι, μετά από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας τους τελευταίους μήνες.
Εχθές μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Αντιπεριφερειάρχη και την ενημέρωση μας για την παρουσία της στο σημερινό Δ.Σ. του LTO – ΜΚΟ για την συζήτηση του θέματος και την προτροπή της να παραστούμε, τη διαβεβαιώσαμε ότι θα δώσουμε το παρόν μη μπορώντας να φανταστούμε όσα θα επακολουθούσαν. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά στις 18:00 με τη Γραμματέα του LTO – ΜΚΟ και ενημερώσαμε για την πρόθεση μας. Πριν περάσουν δέκα λεπτά μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή δεν μας δέχονται και ότι ο Πρόεδρος είναι ο μόνος που μπορεί να προσκαλέσει κάποιον στο Δ.Σ. Όταν ζητήσαμε εύλογα να μάθουμε τον λόγο για αυτή την αρνητική αντιμετώπιση δεν πήραμε καμία απάντηση. Επικοινωνήσαμε μάλιστα με άλλα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα. Την ίδια ενημέρωση στείλαμε και εγγράφως εχθές το βράδυ στο e-mail του LTO.
Σήμερα το πρωί παρουσιαστήκαμε κανονικά στο Δ.Σ του LTO – ΜΚΟ (που διαχειρίζεται το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας) στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και ο ισόβια εκλεγμένος Πρόεδρος της ΜΚΟ μας ζήτησε να αποχωρήσουμε με την αιτιολογία ότι δεν μας προσκάλεσε. Τόνισε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση και εκδίωξε από την αίθουσα τρεις δημότες νέους, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας. Παραθέτουμε και χαρακτηριστικό απόσπασμα των λόγων του: «Δεν θα σου δώσω καμία εξήγηση ούτε υποχρεωμένος είμαι, έχουμε κόσμο που περιμένει όρθιος, πρέπει να αρχίσει το συμβούλιο και δεν έχω καμία υποχρέωση να δώσω καμία εξήγηση σε εσάς. Ούτε μέλη μας είστε, ούτε εκπροσωπείτε κάποιο τουριστικό φορέα» «οπότε μας διώχνετε;» «ακριβώς πείτε το όπως θέλετε». Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε , αφού διαπιστώσαμε ότι στις 11:06 π.μ., δηλαδή μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης απάντησαν και στο mail μας λέγοντας ότι δεν μας δέχονται γιατί δεν είμαστε μέλη του Οργανισμού – ΜΚΟ.
Γνωρίζοντας ότι η συλλογική προσπάθεια και η διαφάνεια προϋποθέτουν πόρτες ανοιχτές και διάλογο, θέτουμε τους παρακάτω προβληματισμούς:
1. Για ποιο λόγο οι συνεδριάσεις του LΤΟ – MKO γίνονται κεκλεισμένων των θυρών ;
2. Πως είναι δυνατόν και με ποια κριτήρια αποκλείονται δημότες που εκπροσωπούν νέους από μια συνεδρίαση που αφορά την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου ;
3. Ποιόν ωφελεί τελικά ο αποκλεισμός του Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ;
4. Ποιος ευθύνεται για τις σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην όλη διαδικασία ; Καθυστερήσεις που πήγαν πίσω τις λύσεις, και στοίχησαν ήδη ένα καταστροφικό Καλοκαίρι στο Λουτράκι.
5. Λόγω περιορισμένου πλέον χρονικού περιθωρίου θα οδηγηθούμε σε λιγότερο συμφέρουσες – συγκεκριμένες προσφορές;

Εν κατακλείδι δεν περιμέναμε να μας αγαπήσουν ξαφνικά η Δημοτική Αρχή ή ο Πρόεδρος του LTO, μετά τον πόλεμο που έχουμε δεχθεί τους τελευταίους μήνες. Οι λόγοι είναι προφανείς, αφού αναδείξαμε τον δρόμο για τη λύση του προβλήματος και ταυτόχρονα τη δραματική αδιαφορία και την ανεπάρκεια τους στο ζήτημα. Όμως η σημερινή τους χείριστη αντιμετώπιση και η αποπομπή – διωγμός μας από τη συνεδρίαση ξεπέρασε τα εσκαμμένα και γύρισε το Λουτράκι πολλά χρόνια πίσω.
Πιστεύουμε όμως ότι κανένας Πρόεδρος ΜΚΟ δεν μπορεί να απαγορεύει σε ΔΗΜΟΤΕΣ να παρακολουθούν ζωντανά συνεδριάσεις που αφορούν το μέλλον του Δήμου. Υποστηρίζουμε τη διαφάνεια, τις ανοιχτές πόρτες και όχι τις κατά παραγγελία ενημερώσεις.
Όλα τα παραπάνω είναι στην κρίση των Δημοτών. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο που αποστείλαμε στην Περιφέρεια από τις 9/1/2018 και τις ηλεκτρονικές υπογραφές που τεκμηριώνουν όσα υποστηρίζουμε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *