Μπλοκάρει αμεσα την πώληση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου το Υπουργείο Υγείας ως επικίνδυνου

0

Μπλοκάρει αμεσα την πώληση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου το Υπουργείο Υγείας ως επικίνδυνα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί που ακριβώς πωλούνται παράνομα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΦ, το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει επιβλαβείς για τον οργανισμό, ουσίες και προτείνεται η απαγόρευση της διάθεσης του. Οι καταστηματάρχες που το πωλούν στα μαγαζιά τους, κινδυνεύουν με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν άμεσα, κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, σε όλα τα σημεία πώλησης του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Αντώνης Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος διευκρίνησε ότι εδώ και καιρό έχει εκδοθεί απόφαση του ΕΟΦ, η οποία απαγορέυει τόσο την πώληση όσο και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και ιδιαιτέρως εκείνων που περιέχουν σταγόνες νικοτίνης.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς Δημόσιους χώρους (κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε), αφού θεωρεί ότι το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιβλαβές λόγω νικοτίνης αλλά και των άλλων ουσιών και ελαίων που περιέχει.

Η λογική βέβαια λέει ότι ηλεκτρονικό – ξεηλεκτρονικό το τσιγάρο είναι τσιγάρο και άρα βλάπτει την υγεία. Αν το δούμε από την άλλη μήπως είναι ένα τέχνασμα απάντηση στο τέχνασμα των καπνιστών; Γιατί τα πρόστημα πρέπει να εισπραχθούν …πως να το κάνουμε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *