29/05/2024

Μπαλέτο “Καρυοθραύστης”, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

0

Μπαλέτο “Καρυοθραύστης”, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ROYAL BALLET-KAΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ modified

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με δωρεάν προσκλήσεις για το Μπαλέτο “Καρυοθραύστης” που φιλοξενείται σήμερα  Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Ο τυχερός νικητής έχει ενημερωθεί.

Το loutrakitv.gr ετοιμάζει πολλές ακόμα εκπλήξεις για τους αναγνώστες του γι’ αυτό μείνετε στην παρέα μας!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Καρυοθραύστης (Ρωσικά: Щелкунчик)  είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές του Ρώσου συνθέτη Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (Ρωσικά: Пётр Ильич Чайковский). Ο Τσαϊκόφσκι συνέθεσε το έργο το 1892, ενώ το λιμπρέτο βασίστηκε στη διασκευή του παραμυθιού Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών.
Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.
Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκηπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια. Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

 

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και την προπώληση των εισιτηρίων:

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

O,5 χλμ. Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΤΗΛ. 2744021124

FAX: 2744069153

E-mail:  syn_cent@otenet.gr

 

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *