22/06/2024

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Loutraki Global Volleyball Cup 2019!

0

Το Λουτράκι φιλοξένησε για ακόμη μια χρονιά, από 21 έως 25 Αυγούστου 2019, την μεγάλη, παγκόσμια αθλητική συνάντηση βόλεϊ βετεράνων «Loutraki Global Volleyball Cup>>, που και αυτή τη φορά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Διοργανωτής του event είναι το Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας SPORTCAMP με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.
Το 2019, η διοργάνωση φιλοξένησε 8 ομάδες από 6 χώρες και περισσότερους από 130 αθλητές και συνοδούς.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που φέρνει κοντά αθλητές βόλεϊ που έχουν διακριθεί τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχοντας συμμετοχές σε κορυφαίους συλλόγους του αθλήματος και στις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσεις και φιλίες ως συναθλητές ή αντίπαλοι στα παρκέ των μεγάλων, επίσημων διοργανώσεων βόλεϊ σε παγκόσμιο επίπεδο! Πολλοί εκ των αθλητών και των συνοδών ταξίδεψαν με την οικογένειά τους και φίλους τους για να συνδυάσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεωσεις με διακοπές, γεγονός που πιστοποιεί την πολλαπλάσια αξία της διοργάνωσης για την αθλοτουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου. Στα διαλείμματα των αγώνων οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, μεταξύ των οποίων ο Ισθμός της Κορίνθου, το Αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, η Λίμνη Βουλιαγμένης και το Ποσιθεραπευτήριο Λουτρακίου.
Προς τιμήν των αποστολών και των εκπροσώπων τους, παρατέθηκε Δείπνο Καλωσορίσματος την Τετάρτη 21/08, στις υπαίθριες εγκαταστάσεις του SPORTCAMP. Το δείπνο χαιρέτησαν με ομιλίες τους επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Γκιώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPORTCAMP Α.Ε. & Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης. Οι εκπρόσωποι των Εθνικών αποστολών ευχαρίστησαν το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων για την φιλοξενία και το Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας SPORTCAMP για την άψογη διοργάνωση, ενώ χαρακτήρισαν την πόλη του Λουτρακίου ως τον αγαπημένο τους προορισμό τον οποίο επιθυμούν να επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Εντυπωσιακό highlight της διοργάνωσης, ο βραδινός διάπλους του Ισθμού και η μίνι κρουαζιέρα στον Κορινθιακό Κόλπο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/08!
Στο αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, η ομάδα της Νορβηγίας κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία 45+ ενώ αντίστοιχα η ομάδα της Ρωσίας κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία 60+. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς οι παίκτες που απάρτιζαν τις εθνικές τους ομάδες είχαν στο παρελθόν υπάρξει διακεκριμένοι αθλητές βόλεϊ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμμετοχή της Ελλάδας στη διοργάνωση ήταν συμβολική και η ομάδα συστάθηκε από βετεράνους παίκτες βόλεϊ του Δήμου μας.
Την διοργάνωση υποστήριξαν τοπικές επιχειρήσεις μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, παρέχοντας ειδικές εκπτώσεις στους συμμετέχοντες μέσω ειδικού Discount Voucher: Corinth Canal Cruises, Spanopoulos Group, Beau Espresso Bar, Delice, Πανόραμα Restaurant, Ypanema, Voulgarelli Shoes & Zulu Bungy.
Το Loutraki Global Volleyball Cup 2019 ολοκληρώθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα με τους τελικούς, τις απονομές και τις καθιερωμένες φωτογραφήσεις, ενώ παίκτες και προπονητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Αύγουστο του 2020!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *