27/05/2024

Μαλλιά με όγκο εύκολα και γρήγορα…

0

Tips για μαλλιά με όγκο εύκολα και γρήγορα…

Απαραίτητα εξεσουάρ:

  • προϊόν σε κρέμα ή αφρό για όγκο
  • πιστολάκι
  • δυναμωτικό σαμπουάν
  • μαλακτική κρέμα μαλλιών
  • χτένα με πυκνά δόντια
  • πλαστική βούρτσα με αραιά δόντια
  • λακ

Βήμα πρώτο: για μια φορά, αφιέρωσε 5 λεπτά από το χρόνο σου για να δεις τί στο καλό περιέχουν τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς. Να θυμάσαι ότι οι ουσίες κερατίνη, κολλαγόνο και σιλικόνη κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και με περισσότερη αντοχή.

Βήμα δεύτερο: λούσε καλά τα μαλλιά σου με ένα δυναμωτικό -και δοκιμασμένο- σαμπουάν και προτίμησε μία μεσαία μαλακτική, διότι οι πολύ δυνατές τείνουν να λαδώνουν και να βαραίνουν υπερβολικά τα μαλλιά.

Βήμα τρίτο: πάρε ένα από τα προαναφερθέντα προϊόντα (κρέμα ή αφρό) και τρίψε μία μικρή ποσότητα ανάμεσα στα χέρια σου. Κάνε απαλό μασάζ σε όλα τα μαλλιά, αλλά προσοχή: μείνε μακριά από τη ρίζα γιατί προκαλείται ξηροδερμία! Ακόμη καλύτερα είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά σκυμμένη, φέρνοντας όλα τα μαλλιά ανάποδα.

Βήμα τέταρτο: ώρα για στέγνωμα. Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά να στεγνώσουν από μόνα τους αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο επιτυχημένο. Αν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, στέγνωσέ τα ανάποδα, “πλάθοντάς” τα παράλληλα κάθε τούφα που στεγνώνεις με το χέρι. Άρχισε κατευθύνοντας τον αέρα στις ρίζες των μαλλιών με φορά προς τα κάτω μέχρι να στεγνώσουν καλά, πριν προχωρήσεις στις άκρες. Μία εναλλακτική λύση, είναι να βάλεις φυσούνα, για να αποκτήσεις ταυτόχρονα και χαλαρήμπούκλα

Βήμα πέμπτο: όταν τα μαλλιά στεγνώσουν -από μόνα τους ή με το πιστολάκι- είναι ώρα να τα ξάσεις. Όπως είσαι σκυμμένη τίναξε τα μαλλιά προς τα πίσω, καθώς σηκώνεις το κεφάλι με μια κίνηση. Στρώσε τα μαλλιά με τα δάχτυλα, χωρίς να τα χτενίσεις γιατί ο περισσότερος όγκος θα φύγει. Σήκωσε μία-μία τούφα και ξάσε την με τη χτένα κοντά στη ρίζα, στα σημεία που θέλεις να δώσεις όγκο. Ξεκίνα από τις τούφες στο πιο χαμηλό σημείο κεφαλιούκαι σταδιακά ανέβαινε προς την κορυφή. Ποτέ μην ξάνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα γιατί σπάνε και γεμίζουν ψαλίδα.

Βήμα έκτο: στρώσε το πάνω μέρος των μαλλιών, χτενίζοντας απαλά με μια αραιή βούρτσα για να μην φαίνεσαι σαν ξεμαλλιασμένη. Ολοκλήρωσε με λίγο αφρό ακόμα στις άκρες και μην ξεχάσεις να βάλεις λίγη λακ για να κάνεις το αποτέλεσμα να κρατήσει.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *